Απλοϊκή εξήγηση δίνει με ανακοίνωση του ο «Πολιτιστικός σύλλογος μουσουλμάνων Ρόδου – «Η ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ» για όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες με τη δράση δύο μουσουλμάνων που κατασκόπευαν στο Καστελλόριζο.

Η απλοϊκή εξήγηση φαίνεται στην αναφορά στις πράξεις που διέπραξαν Ελληνες υπήκοοι, όπως λέγεται, καταγόμενοι από τη Ροδόπη. Δεν γίνεται αναφορά σε δημοσιεύματα περί Δυτικής Θράκης και το γεγονός πως ο 35χρονος ήταν πλέον μόνιμος κάτοικος Ρόδου, αφού εδώ έχει παντρευτεί!

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο «Πολιτιστικός σύλλογος μουσουλμάνων Ρόδου – «Η ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ», ακολουθεί:

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για υπόθεση κατασκοπείας που φέρονται να διέπραξαν Έλληνες υπήκοοι, καταγόμενοι από το Νομό Ροδόπης.

Δεν έχουμε καμία απολύτως διάθεση ή αρμοδιότητα να εκφράσουμε γνώμη για τη δικογραφία. Η Ελληνική δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος.

Ωστόσο, εξ αφορμής αυτής της υπόθεσης για ακόμη μια φορά κάποιοι από ελληνικής πλευράς βάλλουν κατά δικαίων και αδίκων ενώ, την ίδια ώρα, κάποιοι επιτήδειοι από τουρκικής πλευράς βρήκαν την ευκαιρία να καπηλευθούν την παρουσία και τη δράση του συλλόγου μας και να μας «εκμεταλλευθούν» προς εξυπηρέτηση εθνικών και πολιτικών σκοπών τους που σε καμία περίπτωση δεν μας εκφράζουν.

Σε όλους τους τόνους και με απόλυτη σαφήνεια δηλώνουμε τα εξής:

Ο Σύλλογός μας υφίσταται νομίμως και λειτουργεί νομίμως κατά τους κανόνες της ελληνικής πολιτείας.

Μέλη μας είναι αποκλειστικά και μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες. Το συνεκτικό στοιχείο των μελών τους συλλόγου μας είναι το μουσουλμανικό θρήσκευμα και τίποτε άλλο.

Οι επαφές μας με την Τουρκία είναι επαφές που εξαντλούνται σε ζητήματα κοινής θρησκευτικής πίστης και πολιτιστικών παραδόσεων. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο.

Εάν κανείς θέλει να αναζητήσει «κρυφούς» σκοπούς στη δράση του συλλόγου και των μελών μας δεν θα βρει τίποτε άλλο από την επιθυμία μας για προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας των δυο λαών.

Οτιδήποτε διαφορετικό τυχόν αναφέρει κάποιος άλλος για εμάς είναι εκ του πονηρού και δεν μας εκφράζει.

Είμαστε έλληνες πολίτες, σεβόμαστε και τιμούμε τη χώρα μας και του Νόμους της.

Πολιτικά παιχνίδια και εθνικιστικές αναφορές στην πλάτη μας δεν είναι αποδεκτές, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Όποιος δεν τιμάει την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη δεν είναι και άξιος να φέρει την ελληνική υπηκοότητα. Και εμείς είμαστε περήφανοι ως Ροδίτες και ως Έλληνες.

 703 total views,  6 views today