Από τον τέως Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, δίνονται διευκρινήσεις ως προς την αποκατάσταση της αλήθειας για την έγκριση της δαπάνης 100.000 € για τη μελέτη του κλειστού γυμναστηρίου Αρχαγγέλου, αναφέροντας τα εξής:

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΑΣΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ σχετικά με την έγκριση της δαπάνης των 100.000 ευρώ για σύνταξη μελέτης του κλειστού γυμναστηρίου Αρχαγγέλου, στην περιοχή Λειβαδα και τα πικρόχολα σχόλια, θα τους παραπέμψω στα πρακτικά της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκεί θα διαπιστώσουν ότι η παράταξη μας ΨΗΦΙΣΕ τη δαπάνη, μετά τις διευκρινήσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών, ότι θα χρησιμοποιηθεί η μελέτη στα Σ.Δ.Ι.Τ.  (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).

Στα υπόλοιπα σχόλια, στους επαίνους και τα «λιβανιστήρια» σ’ αυτούς που υποσχέθηκαν την κατασκευή του κλειστού, με δαπάνες της ΠΝΑΙ δεν χρειάζεται να απαντήσω. Θα υπενθυμίσω μόνο την δήλωση του πρώην υφυπουργού ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Βασιλειαδη προς το Δ.Σ. του συλλόγου τον Απρίλιο του 2019: «Έχετε ενταγμένο στα Σ.Δ.Ι.Τ. γυμνάσιο και κλειστό γυμναστήριο και ψάχνετε μελέτη και κατασκευή μέσω ΠΝΑΙ; Θα χρειαστεί να περιμένετε 5 χρόνια». Με τα ΣΔΙΤ σε 2,5 χρόνια θα έχετε το κλειστό γυμναστήριο.

Πέρασε πράγματι 1,5 χρόνος για να εγκριθεί η δαπάνη για τη σύνταξη της μελέτης (100.000 ευρώ από το μαξιλάρι των 46 εκατομμυρίων που αφήσαμε στα ταμεία του δήμου). Έχουμε ακόμη 3,5 χρόνια για να δικαιωθεί ο πρώην υφυπουργός.

Αν η σημερινή δημοτική αρχή είχε προχωρήσει την διαδικασία των  Σ.Δ.Ι.Τ.  πριν ένα χρόνο, τώρα θα είμασταν στο στάδιο δημοπράτησης ή και θεμελίωσης, τόσο του νέου γυμνασίου Αρχαγγέλου, όσο και του κλειστού γυμναστηρίου μαζί. Όμως η δημοτική αρχή «περί άλλων τυρβάζει»!! Καιρός είναι λοιπόν να βλέπουμε το δάσος και όχι … το δένδρο και στο τέλος θα δούμε ποιος θα δικαιωθεί.

Υ.Σ. Προφανώς από παραδρομή το γραφείο προέδρου (με το οποίο επικοινώνησα σήμερα) δεν αντιλήφθηκε τη δήλωση μας, ότι συμφωνούμε στη σύνταξη μελέτης και καταχώρησε εσφαλμένα ως αρνητική τη ψήφο μας. Έτσι έδωσε την ευκαιρία να πέσουν οι μάσκες κάποιων, αλλά και σ’ εμάς να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να ενημερώσουμε τους Αρχαγγελίτες για το ποιος λέει τα πράγματα με τ’ όνομα τους.

 

Φώτης Χατζηδιάκος

τ. δήμαρχος Ρόδου

 

 1,004 total views,  2 views today