«Ότι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει στα ελληνοτουρκικά γίνεται. Είδαμε την καταδίκη του μνημονίου που έχει υπογραφεί μεταξύ Λιβύης- Τουρκίας. Η Ελλάδα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με την Τουρκία».Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στον Sky ο βουλευτής της ΝΔ κοσμήτορας της Βουλής κ. Βασίλης Υψηλάντης με αφορμή τις εντάσεις με την Τουρκία.

«Δεν θα πρέπει όμως να προκληθεί φόβος στους πολίτες από αυτά που γίνονται. Μια υπεύθυνη κυβέρνηση και ένα κράτος ευρωπαϊκό σαν την Ελλάδα δεν πρέπει να φοβούνται τίποτε. Είμαστε σε ένα σημείο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα από κάθε πλευρά», τόνισε ο κ. Υψηλάντης.

Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε όμως και στο μεταναστευτικό πρόβλημα με αφορμή του υπουργού Μετανάστευσης κ. Μηταράκη σε Λέρο και Κω.
«Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις εικόνες της Κω και της Λέρου το 2015. Η πολιτική που εφήρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ζήτημα. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί και δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά διεθνές. Οι άνθρωποι που δικαιούνται πραγματικής προστασίας λόγω των καταστάσεων στις χώρες τους να έχουν άσυλο. Όσοι δεν δικαιούνται ασύλου να επιστρέφουν στις χώρες τους», δήλωσε.

«Δεν θέλω να δω ξανά τα νησιά μας στην κατάσταση του 2015. Πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί σωστά», τόνισε.
Η μετατροπή των ΚΥΤ σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα γίνεται για να διασφαλιστεί όπως εξήγησε ο κ. Υψηλάντης η παραμονή των ανθρώπων αυτών στη χώρα.

Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε και στους ελέγχους για τη Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
«Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για τη διεξαγωγή ελέγχων για τις ΜΚΟ που λειτουργούν στη χώρα μας σε ότι αφορά τη διαχείριση των κονδυλίων που τους έχουν δοθεί»
Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε και στον εκλογικό νόμο και υπογράμμισε πως η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που επεδίωξε, στο σχεδόν μισό αιώνα ύπαρξης και λειτουργίας του, την ειλικρινή συνεργασία με άλλα, για να μπορέσει να κυβερνηθεί η χώρα.

«Επεδίωξε κυβερνήσεις συνεργασίας, που όμως υπήρξαν στο τέλος θνησιγενείς. Αλλά είναι και εκείνο, που λόγω της εθνικά υπεύθυνης στάσης του, ουδέποτε υιοθέτησε την απλή αναλογική ως το ενδεδειγμένο εκλογικό σύστημα για τη χώρα μας.Στις πρόσφατες εκλογές ο ελληνικός λαός δίνει αυτοδυναμία στη ΝΔ , κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά την κρίση, πέτυχε η ΝΔ, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα υλοποίησης της προεκλογικής μας δέσμευσης για αλλαγή του εκλογικού νόμου, που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ εισήγαγε, με χαρακτηριστικά απλής αναλογικής. Ενός συστήματος, που με όλους τους υπολογισμούς, αυτό που θα εισέφερε στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι παραλυτικές καταστάσεις για τη λειτουργία του κράτους και ένα πλαίσιο απαγορευτικό για το σχηματισμό κυβέρνησης».

Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε και στην κατανομή των εδρών όπως θα γίνεται με το νέο εκλογικό νόμο.

Όπως έχει υπογραμμίσει και με ανακοίνωση του ο κ.Υψηλάντης :
«Το πρώτο άρθρο, που αφορά στην τροποποίηση των παραγράφων 2 έως 4 του άρθρου 99 του Π.Δ 26/2012, αποτελεί τον κορμό του νέου εκλογικού συστήματος . Στην παρ. 2 ορίζεται ο τρόπος κατανομής του αριθμού των εδρών στα κόμματα. Εφόσον το πρώτο κόμμα λάβει ποσοστό μικρότερο του 25% των εγκύρων ψηφοδελτίων, το σύνολο των εδρών κατανέμεται αναλογικά. Στη δε παρ. 3 προβλέπεται η διαδικασία των δικαιουμένων εδρών κάθε σχηματισμού στην Επικράτεια. Η περ. β’ προβλέπει το μηχανισμό μείωσης της αναλογικότητας έως του 83,33% εφόσον το πρώτο κόμμα συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 25% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων. Σχηματικά το κόμμα που συγκεντρώνει λιγότερο από 25% δεν τυγχάνει καμίας πριμοδότησης. Το κόμμα που συγκεντρώνει ακριβώς 25% πριμοδοτείται με 20 έδρες. Προβλέπεται δε κλιμακωτή πριμοδότηση 1 έδρας για κάθε 0,5% πάνω από το 25%.΄Έτσι με ποσοστό 30% έχουμε πριμοδότηση 40 εδρών και με ποσοστό 40% πριμοδότηση 50 εδρών»

«Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί. Είναι πολυτέλεια μετά από τέτοια κρίση να μην μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση και να υπάρχει πολιτική ομαλότητα στον τόπο», είπε ο κ. Υψηλάντης.

 294 total views,  2 views today