Την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης για την παροχή αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία στηρίζει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο χαρακτηρίζει τον κ. Βαρθολομαίο «φωνή της θρησκευτικής ανοχής και του διαθρησκειακού διαλόγου».

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Ρωσικής Εκκλησίας για τη διακοπή κάθε επικοινωνίας με το Φανάρι, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ στηρίζει τη διασφάλιση του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ουκρανία, καθώς και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   To ΜέΡΑ25 δίνει διέξοδο στο μείζον πρόβλημα της αναδιάρθρωσης στο ποδόσφαιρο

Ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο αξιωματούχος αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά τη θρησκευτική ελευθερία, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας όλων των μελών των ομάδων να διοικούν τη θρησκεία τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και να ασκούν την πίστη τους ελεύθερα χωρίς κρατική παρέμβαση».

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Για τα προβλήματα από την σχισματική πολιτική της Μόσχας μίλησε σήμερα στον sky ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Ρόδου κ.κ. Κύριλλος. Υπογράμμισε την σθεναρή απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως να μην ακολουθήσει πολιτικές αποκλεισμού των πιστών και να ακολουθεί τον ρόλο του, έναντι όλων των Ορθοδόξων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΡΟΔΟΥ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΣΙΓΚΟΣ: Δεν θα έχει επιπτώσεις η κρίση των Εκκλησιών!

Για τις επιπτώσεις στον Τουρισμό της κρίσης στην Εκκλησία, μίλησε σήμερα στον sky ο πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Ματσίγκος. ΑΚΟΥΣΤΕ:

 

 

 210 total views,  2 views today