Ανανέωση:

Δύσκολο έως ακατόρθωτο είναι να αναπληρωθεί  το κενό στις αφίξεις  που δημιούργησε η πτώχευση του  τουριστικού οργανισμού Thomas Cook.

Όπως δήλωσε στον Sky  o ξενοδόχος και υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γιάννης Παπαβασιλείου κρατήσεις γίνονται μεν αλλά το κενό είναι δύσκολο να αναπληρωθεί.

«Η πορεία των κρατήσεων εξελίσσεται κανονικά. Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με το κλείσιμο του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook. Έχουν χαθεί αεροπλάνα  και πτήσεις που θα πρέπει να αναπληρωθεί από τους υπόλοιπους τουρ οπερείτορς. Αυτό θα χρειαστεί προσπάθεια και χρόνο . Στα επόμενα δύο χρόνια  θα αναπληρωθεί αλλά φέτος θα υπάρχει μείωση», δήλωσε ο κ. Παπαβασιλείου.

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των κρατήσεων από τη Γερμανική και την Αγγλική αγορά ο κ. Παπαβασιλείου δήλωσε:

«Η Γερμανία θα αναπληρώσει πιο γρήγορα το κενό σε ότι αφορά τις κρατήσεις από τη πτώχευση του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook. Πρόβλημα υπάρχει στην Αγγλία όπου έχουν φύγει αεροσκάφη και νέα δεν υπάρχουν», τόνισε.

Όσο για τις κρατήσεις από τη  Σκανδιναβική αγορά παρουσιάζουν υστέρηση όπως τόνισε .

«Προσπαθούμε να κάνουμε καμπάνια για να υπογραμμίσουμε πως είμαστε υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος», τόνισε.

Ο κ. Παπαβασιλείου αναφέρθηκε επίσης  στις ζημιές που έχουν υποστεί οι ξενοδόχοι της  Ρόδου και στα μέτρα που θα εφαρμοσθούν για την στήριξη των επιχειρήσεων.

«Θα  γίνει ότι και τότε που είχαμε τις πτωχεύσεις των Ρωσικών πρακτορείων», τόνισε.

Σε ερώτηση για την προβολή της Ρόδου και την επαναλειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ ο κ. Γιάννης Παπαβασιλείου δήλωσε:

«Ο ΠΡΟΤΟΥΡ έχει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του ονόματος του νησιού στη διεθνή αγορά. Θέλουμε να υπάρχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια ώστε να διαφημιστεί το νησί σε όλες τις αγορές τις παραδοσιακές ακόμη και νέες.Το θέμα  θα το χειριστεί  ο δήμαρχος  που είναι ξενοδόχος και ξέρει από τουρισμό και προβολή».

Για τον οργανισμό διαχείρισης προορισμού ο κ. Γιάννης Παπαβασιλείου είπε :

«Ένας οργανισμός που θα έχει  το ανάλογο προσωπικό θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πάρα πολλά. Είμαστε πρωτοπόροι στον τουρισμό. Πρέπει να προχωρήσουμε νέα πράγματα για τα οποία θα μας αντιγράψουν στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Ο κ. Γιάννης Παπαβασιλείου αναφέρθηκε και στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στην ΕΞΡ στα πλαίσια της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης.

Η ΕΞΡ είναι ένας θεσμός . Είναι η μεγαλύτερη ένωση του νησιού που εκπροσωπεί τους ξενοδόχους. Η εκπροσώπηση τους  θα πρέπει να είναι σοβαρή».

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή ώστε η διοίκηση να περάσει σε χέρια εμπείρων ξενοδόχων της Ρόδου ο κ. Παπαβασιλείου είπε:

«Μεταξύ των 19 υποψηφίων υπάρχουν και αρκετά μέλη που είναι έμπειρα και μπορούν να βοηθήσουν όποιον ηγηθεί για να προσφέρει αυτά που πρέπει. Εκλογές έχουμε. Υποψήφιος είμαι και εγώ. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω. Στόχος είναι να πάει μπροστά η ΕΞΡ».

Όσο για το στόχο της νέας διοίκησης πρέπει όπως είπε ο κ. Παπαβασιλείου να είναι η προστασία των κοινών συμφερόντων των ξενοδόχων.

«Θα πρέπει να ανοίξει η κουβέντα για το χειμερινό πρόγραμμα τουρισμού για τη Ρόδο. Είναι καιρός νομίζω να αφιερώσουμε πολύ χρόνο και χρήμα για αυτή τη διαδικασία. Επίσης πρέπει να υπάρξει εργασιακή ειρήνη», τόνισε.

 6 total views,  2 views today