Ανανέωση:

«Ζητάμε καθαρή και ισχυρή εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας. Με την εμπιστοσύνη και την ώθηση των πολιτών θα θέσουμε σε εφαρμογή πολιτικές που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και θα συμβάλουν στην αύξηση των θέσεων εργασίας» , δήλωσε στον Sky η ευρωβουλευτής κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ .

Σημειώνεται ότι με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της Βουλής, ξεκίνησε επισήμως η προεκλογική περίοδος και η χώρα οδεύει προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να υποσχεθεί ότι δεν έχει κάνει τόσα χρόνια. Επομένως δεν μπορεί να πείσει ότι τώρα που έχει τη μαγική συνταγή όταν η οικονομία έχει συγκεκριμένη εικόνα, όταν έχει επιλέξει να συγκεντρώσει υπέρμετρα πλεονάσματα φορο- αφαιμάζοντας τη μεσαία τάξη ενώ οφείλει χιλιάδες συντάξεις . Μην ξεχνάμε ότι και το δημόσιο δεν πληρώνει τα χρήματα που οφείλει στους ιδιώτες. Εφαρμόζουν επιδοματική πολιτική που δεν έχει αποτέλεσμα. Ο κόσμος θέλει πολιτική αλλαγή και αποδοκιμάζει τα κυβερνητικά δεδομένα» , δήλωσε η κ. Βόζεμπεργκ .
Η ΝΔ όπως υπογράμμισε η κ. Βόζεμπεργκ θέλει την επιδοκιμασία των πολιτών για το πρόγραμμα της .

«Το μήνυμα δόθηκε ανεξάρτητα αν οι κυβερνώντες κάνουν ότι δεν το έχουν λάβει. Αυτό που προσδοκά η ΝΔ και ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος είναι να καταλάβουν οι πολίτες το πρόγραμμα μας. Το επικοινωνούμε σε όλη χώρα. Αυτό πρέπει να κινήσει τον κόσμο για να πάει στις κάλπες και να δείξει τι επιθυμεί για τη χώρα», δήλωσε η κ. Βόζεμπεργκ.

«Πρέπει να δοθεί έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη και στους τρόπους με τους οποίους αυτή μπορεί να βελτιωθεί», είπε η κ. Βόζεμπεργκ.

«Εμείς δεν λέμε ότι την επόμενη ημέρα όλα θα αλλάξουν με ένα μαγικό ραβδί. Αυτά δεν γίνονται. Είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα που τα τελευταία χρόνια έπιασε πάτο. Οι πολίτες έχουν πιεστεί. Ο πολιτικός αρχηγός που προτείνει ότι μπορεί να εφαρμόσει στο χρονικό διάστημα που έχει στη διάθεση του με μέτρα κοστολογημένα είναι ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε.

Η κ. Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε και στις συνεχείς προκλήσεις από τη γειτονική Τουρκία.
«Πολύ φοβόμαστε όλοι ότι θα μπορούσε να κάνει μια κίνηση εντυπωσιασμού. Με ανησυχούν όσα γίνονται και στο εσωτερικό της Τουρκίας. Θέλω να πιστεύω ότι περισσότερο βρυχάται το λιοντάρι αλλά δεν μπορεί να δαγκώσει γιατί υπολογίζει και τις κυρώσεις που μπορεί να έχει από την ΕΕ. Μπορεί όμως να ανοίξει τις ροές των μεταναστών και το πρόβλημα να διογκωθεί και πάλι», δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Σε ερώτηση σχετικά με τις απόψεις περί νέων Ιμίων ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σημίτης δήλωσε:

« Από τη θεσμική μου θέση αλλά  και ως Ελληνίδα δεν μπορώ να κάνω τέτοιες προσεγγίσεις. Πρέπει ειδικοί να προβαίνουν σε τέτοιες προσεγγίσεις. Ακούω με προσοχή ότι αναφέρει ο πρώην Πρωθυπουργός αλλά αναρωτιέμαι γιατί να ανοίγει αυτή η εκδοχή τώρα; Στο διάλογο μετέχουν οι επαΐοντες. Αυτά δεν μπαίνουν σε δημόσιο διάλογο. Συζητούνται σε ανώτατο επίπεδο από εκείνους που έχουν την ευθύνη διαχείρισης των εξωτερικών θεμάτων. Δεν μπορεί κανείς να κάνει υποθέσεις και πειράματα με τέτοια σοβαρά θέματα».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό που έχει πάρει και πάλι διαστάσεις και εξαιτίας της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, καθώς είναι ένα από τους τομείς με τους οποίους ασχολείται.

«Η ΕΕ δεν πέτυχε στο θέμα αυτό . Πρέπει να το βάλει ξανά στο τραπέζι του διαλόγου. Δεν έχει αναθεωρηθεί η σύμβαση του Δουβλίνου. Η Ευρώπη πρέπει να δει σε ποιες χώρες θα επιβάλει κυρώσεις επειδή δεν προσαρμόζονται στις αποφάσεις και αυθαιρετούν. Αυτό δεν σημαίνει αλληλεγγύη ούτε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και χρειάζεται σωστή πολιτική. Γίνονται κινήσεις από τις χώρες του Βορά που έχουν οικονομική υπεροχή. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα αντιμετωπίζεται κάθε φορά με τις μεταναστευτικές ροές. Είναι μια από τις προκλήσεις της επόμενης πενταετίας» , δήλωσε η κ. Βόζεμπεργκ.

Όσο για τους στόχους της ΝΔ στις εθνικές εκλογές η ευρωβουλευτής δήλωσε:

« Ξεκινάμε από το μηδέν πάλι. Μιλάμε με συγκεκριμένο τρόπο στους πολίτες . Ο Κυριάκος θέλει να τους ενώσει όλους για μια καλύτερη επόμενη ημέρα για όλους. Πρέπει να πούμε ότι και από τις ευρωεκλογές έφυγαν πολιτικά μηνύματα. Θέλουμε αυτοδυναμία αλλά αυτό δεν είναι αυτοσκοπός. Εμείς θέλουμε καθαρή εντολή για την εφαρμογή πολιτικών που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία. Ήδη φαίνεται η αλλαγή. Η επενδυτική πρόσκληση είναι ήδη ανοικτή. Πολλοί επενδυτές επιδιώκουν σταθεροποίηση του φορολογικού περιβάλλοντος για να επενδύσουν στη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι παράδεισος αλλά και οι επενδυτές θέλουν το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους».

Η κ. Βόζεμπεργκ ιεράρχησε και τις προτεραιότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ευελπιστώ να συνεχίσω στις ίδιες επιτροπές που ήταν σημαντικές για την οικονομία μας που αφορούν τον τουρισμό τη ναυτιλία την τρομοκρατία το μεταναστευτικό το οργανωμένο έγκλημα τα δικαιώματα των γυναικών. Ειδικά για το μεταναστευτικό συνεργάστηκα άψογα με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κόνσολα που είναι εξαιρετικά δραστήριος και με βοήθησε . Πρέπει να είμαστε ενωμένοι γιατί οι προκλήσεις είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για τη χώρα μας. Πρέπει να μην χάσουμε τις ευκαιρίες» , είπε η κ. Βόζεμπεργκ.

 96 total views,  2 views today