Eξώδικη διαμαρτυρία προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο έστειλε πλέον η εταιρεία ειδικού σκοπού που έχει συσταθεί για την διαχείριση και λειτουργία του Ηχος και Φως.

Η διοίκηση της εταιρείας έστειλε επιστολή στο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και εκ νέου υποψήφιο αλλά και σε όλους τους συνυποψηφίους του κκ. Αντώνη Καμπουράκη, Στράτο Καρίκη και Δημήτρη Κρητικό για να τους ενημερώσει για τη μεγάλη επένδυση που έχει γίνει στο «Ηχος και Φως» που θα είναι πλέον ένα πολυθεματικό πάρκο αλλά κυρίως για τα εμπόδια που βάζει η περιφερειακή αρχή!

Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή εξασφαλίστηκαν όλες οι χρηματοδοτήσεις. Επίσης η εταιρεία ενήργησε άμεσα για την εξασφάλιση της ενίσχυσης αυτής πράγμα το οποίο ήταν προαπαιτούμενο από τις πιστώτριες τράπεζες για τη συνολική χρηματοδότηση του έργου και πέτυχε την υπαγωγή της επένδυσης τον Ιούνιο του 2018.

Η αίτηση του έργου βαθμολογήθηκε πρώτη από όλες τις αιτήσεις που υπεβλήθησαν στον Νομό Δωδεκανήσου.

Έκτοτε, όλες οι επενδύσεις που έχουν οριστικά εγκριθεί και περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων έχουν υπογραφεί από τον αρμόδιο κατά το νόμο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου πλην της επένδυσης της εταιρείας για το θεματικό πάρκο στο « Ήχος και Φως»


«Παρ΄ όλες τις έγγραφες και προφορικές οχλήσεις που έχουμε προβεί προς τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και συνολικά στις αρμόδιες υπηρεσίες στο Υπουργείο Οικονομικών καθώς και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν.Α., δυστυχώς έως σήμερα,ο Περιφερειάρχης Ν.Α. αρνείται να προχωρήσει το τυπικό σκέλος δηλαδή αυτό της υπογραφής της ατομικής απόφασης υπαγωγής της επένδυσης της εταιρείας μας.Για τον λόγο αυτό η εταιρεία, μετά από επτά και πλέον μήνες καρτερικής υπομονής και αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου και προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να προβεί άμεσα στην υπογραφή της σχετικής απόφασης, ώστε να μην χαθεί εξ ολοκλήρου η φετινή τουριστική περίοδος γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον της ίδιας της επένδυσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του νησιού. Επιπλέον η στασιμότητα, έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για την εταιρεία και κατ΄επέκταση την τοπική αγορά και οικονομία», επισημαίνει η εταιρεία.

Η επιστολή στους υποψηφίους δημάρχους

Στους υποψηφίους δημάρχους εστάλη η ακόλουθη επιστολή από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Κώστα Βρούχο:

Η εταιρεία ειδικού σκοπού Ήχος και Φως Α.Ε. συστάθηκε αποκλειστικά για την υλοποίηση της επένδυσης στο Δημοτικό Ανθόκηπο του πρώην «Ήχος και Φως»,την οποία ανέλαβε κατόπιν διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήγαγε ο Δήμος Ρόδου για την ανάδειξη φορέα διαχείρισης το 2013.

Η εταιρεία ειδικού σκοπού σύναψε τη σχετική σύμβαση με τον Δήμο Ρόδου την 28η Φεβρουαρίου 2018 και αμέσως ξεκίνησε τις εργασίες για τη δημιουργία θεματικού πάρκου αφού έλαβε, σε πρότερο χρόνο, τις απαιτούμενες εγκρίσεις και άδειες τόσοαπό το Ελεγκτικό Συνέδριο όσο και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα ξεκίνησε και κατέβαλε στον Δήμο Ρόδου το αιτούμενο μίσθωμα που προέβλεπεσχετικά η σύμβαση παραχώρησης.

Στο πλαίσιο χρηματοδότησης της επένδυσης, οι μέτοχοι της εταιρίας αναζήτησαν, πέρα από τα ίδια κεφάλαια τους και την τραπεζική χρηματοδότηση, την υπαγωγή της στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.

Η εταιρεία ενήργησε άμεσα για την εξασφάλιση της ενίσχυσης αυτής πράγμα το οποίο ήταν προαπαιτούμενο από τις πιστώτριες τράπεζες για τη συνολική χρηματοδότηση του έργου και πέτυχε την υπαγωγή της επένδυσης τον Ιούνιο του 2018. Η αίτηση του έργου βαθμολογήθηκε πρώτη από όλες τις αιτήσεις που υπεβλήθησαν στον Νομό Δωδεκανήσου.

Έκτοτε, όλες οι επενδύσεις που έχουν οριστικά εγκριθεί και περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων έχουν υπογραφεί από τον αρμόδιο κατά το νόμο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου πλην της επένδυσης της δικής μας εταιρείας.

Παρ΄ όλες τις έγγραφες και προφορικές οχλήσεις που έχουμε προβεί προς τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και συνολικά στις αρμόδιες υπηρεσίες στο Υπουργείο Οικονομικών καθώς και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν.Α., δυστυχώς έως σήμερα,ο Περιφερειάρχης Ν.Α. αρνείται να προχωρήσει το τυπικό σκέλος δηλαδή αυτό της υπογραφής της ατομικής απόφασης υπαγωγής της επένδυσης της εταιρείας μας.

Για τον λόγο αυτό η εταιρεία, μετά από επτά και πλέον μήνες καρτερικής υπομονής και αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου και προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να προβεί άμεσα στην υπογραφή της σχετικής απόφασης, ώστε να μην χαθεί εξ ολοκλήρου η φετινή τουριστική περίοδος γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον της ίδιας της επένδυσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του νησιού. Επιπλέον η στασιμότητα, έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για την εταιρεία και κατ΄επέκταση την τοπική αγορά και οικονομία.

Επισημαίνεται δε ότι η είσοδος τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών στον ανθόκηπο του «Ήχος και Φως» προβλέπεται να είναι ελεύθερη.

Θα αποτελέσει λοιπόν μία επένδυση προστιθέμενης αξίας στο συνολικό τουριστικό προϊόν της Ρόδου και επιπλέον πόλο έλξης επισκεπτών στην Παλαιά Πόλη, μία πρότυπη επένδυση σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, από την οποία κερδισμένοι θα είναι οι κάτοικοι του νησιού ως χρήστες, το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων και ο Δήμος ως συνεργαζόμενος εταίρος χωρίς να έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ. Θα περιμέναμε κατά συνέπεια όπως και όλοι οι Ροδίτες ότι η αναβίωση του «Ήχος και Φως» θα τύγχανε της αμέριστης συμπαράστασης όλων των εμπλεκομένων. Ενώ βρισκόμαστε ήδη στον 2ο χρόνο της σύμβασης παραχώρησης και οι μέτοχοι της εταιρείας έχουν ήδη επενδύσει άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώαπό ίδια κεφάλαια στο έργο, αυτό παραμένει ένα ημιτελές εργοτάξιο μέσα στο κέντρο της πόλης της Ρόδου γεγονός το οποίο εκθέτειόλους όσοι έχουν την ευθύνη για την ολοκλήρωσή του, και πρωτίστως το νησί μας, απέναντι στους κατοίκους του αλλά και στους επισκέπτες του.

Το έργο της αναβίωσης του «Ήχος και Φως»πιστεύουμε ότι για τη σημερινή αλλά και για την αυριανή δημοτική αρχή και τους δημότες του νησιού μας είναι σημαντικό μια και αποτελεί μέρος της ιστορίας αυτού του τόπου, ενώ καταφανέστατα καιγια λόγους που δεν γνωρίζουμε,η Περιφερειακή Αρχή στέκεται εμπόδιο στην επιτυχή υλοποίηση του.

Η παρούσα επιστολή απευθύνεταιπρος όλους τους εν δυνάμει αυριανούς δημάρχους του νησιού της Ρόδου και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσηςπροκειμένουνα τεθεί δημόσια το πρόβλημα που η Περιφερειακή Αρχή έχει δημιουργήσει, με ορατό πλέον τον κίνδυνο και το έργο να μην ολοκληρωθεί και να χαθούν οι 170 και πλέον θέσεις εργασίας που προβλέπεται να δημιουργηθούν.

Η εταιρεία μας, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε και οι δημότες του νησιού μας,θα επιθυμούσαν να ενημερωθούν επισήμως για τις θέσεις και τις απόψεις των υποψήφιων Δημάρχων και να δεσμευτούν δημοσίως για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η στάση της Περιφερειακής Αρχής,ώστε να καταστεί δυνατή ησυνέχισηκαι η ολοκλήρωση της επένδυσης του Ήχος &Φως.

Με εκτίμηση, για την Ήχος και Φως Α.Ε.,

Κώστας Γ. Βρούχος, Διευθύνων Σύμβουλος

Η απάντηση της Περιφέρειας δια του γραφείου τύπου!

Πρωτοφανής προσπάθεια χειραγώγησης η επιστολή της “Ήχος κ Φως α.ε.” – Μετά το Φράγμα Γαδουρά και το έργο των LED, τρίτωσε η “επίθεση”. – Όλοι καταλαβαίνουν πλέον.

Πρωτοφανής για εμπορική επιχείρηση η σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας “Ήχος κ Φως α.ε.” με την οποία διαμαρτύρεται για την πορεία της αίτησης υπαγωγής της στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016!

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οφείλει προτού ολοκληρώσει την σχετική διαδικασία υπαγωγής των επιχειρήσεων στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, να προασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, αφού οι επιχειρήσεις που υπάγονται στον εν λόγω νόμο τυγχάνουν επιδότησης με δημόσιο χρήμα. Δημόσιο χρήμα, που οι πάντες οφείλουν να σέβονται και να το αντιμετωπίζουν με τον μέγιστο σεβασμό.

Στην περίπτωση της αίτησης της “Ήχος κ Φως α.ε.” , οι υπηρεσίες της Περιφέρειας διαπίστωσαν σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ της πραγματικότητας και των περιγραφομένων στην αίτηση υπαγωγής.

Η σημερινή προσπάθεια της εταιρείας να αναγάγει το ζήτημα αυτό σε πολιτικό ζήτημα, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης στους δημόσιους λειτουργούς που παραμένουν πιστοί στην υποχρέωση τους να κάνουν την δουλειά τους με αφοσίωση στη νομιμότητα.

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι στην σημερινή ανακοίνωσή της η εταιρεία “Ήχος κ Φως α.ε.” προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση στο κοινό ότι είναι προϋπόθεση για την υλοποίηση της επένδυσης η επιδότηση της, ενώ κάτι τέτοιο δεν περιγράφεται ούτε στην προσφορά που κατέθεσε στον σχετικό διαγωνισμό, αλλά ούτε και στη σχετική σύμβαση που υπέγραψε με τον Δήμο Ρόδου.

Εντυπωσιάζει επίσης το γεγονός ότι στην μετοχική σύνθεση της “Ήχος κ Φως α.ε.” είναι και η εταιρεία “Στήριξις Τεχνική α.ε.” που απασχόλησε και στο παρελθόν την κοινή γνώμη με δημόσιες ανακοινώσεις της, το 2017 οπότε και θεώρησε ότι κακώς δεν κρίθηκε ανάδοχος της διαχείρισης του Φράγματος Γαδουρά.  Η ίδια εταιρεία θεώρησε επίσης ότι κακώς δεν κρίθηκε ανάδοχος στο έργο του ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου της Ρόδου με λαμπτήρες Led.

Και στις δύο βέβαια παραπάνω περιπτώσεις, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε πως οι σχετικές αποφάσεις της Περιφερειακής αρχής, ήταν απολύτως νόμιμες.

Είναι λυπηρό, να χρησιμοποιούνται τέτοιου τύπου τεχνάσματα είτε για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης,  είτε για την άσκηση πιέσεων στην Περιφερειακή Αρχή.

Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή δεν υποκύπτει σε κανενός είδους ή τύπου πιέσεις και ο σεβασμός της στο δημόσιο χρήμα και την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος είναι αδιαπραγμάτευτος.