“Η άγνοια των ανθρώπων είναι αυτή που προκαλεί τα αρνητικά σχόλια για τη Ρόδο. Με αφορισμούς δε λύνονται τα προβλήματα”.

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον SKY  η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Χρυσή Βιτσιλάκη και τόνισε ότι χρειάζεται διάλογος και μεταξύ της Πανεπιστημιακής Κοινότητας των φορέων αλλά και των αστυνομικών αρχών για να περιοριστούν αν όχι να εκλείψουν περιστατικά βίας.

Η πρύτανης τόνισε πως και τα νέα κορίτσια πρέπει να είναι πιο ευαισθητοποιημένα και να μη δείχνουν εμπιστοσύνη στον οποιονδήποτε τα πλησιάζει.

Επίσης η κ. Βιτσιλάκη αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπαίδευσης ακόμη και των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας για να αντιμετωπίζουν άμεσα τα περιστατικά βίας και να είναι μπορούν να έρχονται εύκολα σε επικοινωνία και επαφή με όσους ζητούν την βοήθεια τους.

“Είχαμε περίπτωση κοπέλας που δέχθηκε πιέσεις από κάποιους και φοβόταν να πάει να καταθέσει”, αποκάλυψε η πρύτανης.

Η κ. Χρυσή Βιτσιλάκη αποκάλυψε πως η άτυχη Ελένη είχε πάει να καταγγείλει κακοποίηση της από τρία άτομα αλλά της απάντησαν ότι είχε παρέλθει το διάστημα όπου οι εξετάσεις DNA θα μπορούσαν να φωτίσουν το περιστατικό.

” Η κοινωνία μας είναι σεξιστική και θεωρεί ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες από τους άνδρες και πρέπει να υποκύπτουν. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι από τα πιο ασφαλή και κυρίως από αυτά που εφαρμόζουν προγράμματα που έχουν να κάνουν με την ισότητα των φύλων”, τόνισε η κ. Βιτσιλάκη.

 556 total views,  2 views today