Η Ρόδος σήμερα αποχαιρέτισε από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τον Σίμο Παρασκευά που έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 79 ετών.

Ο Σίμος Παρασκευάς, επιχειρηματίας στον κλάδο της εμπορίας αυτοκινήτου για πολλά χρόνια, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Αποτέλεσε τον πυρήνα της Ανανέωσης της Νέας Δημοκρατίας. Είχε λόγο και τον διατύπωνε ξεκάθαρα για όλα όσα αφορούσαν τη Ρόδο. Με σαφήνεια η παρουσία του μέσα από τις θέσεις που υπηρέτησε ούτε ξεχνιέται ούτε διαγράφεται. Όταν μιλούσε στο Επιμελητήριο όλοι τον κοιτούσαν με προσοχή. Ουδείς τολμούσε να διακόψει να αντιτάξει. Είχε βαρύτητα ο λόγος και οι απόψεις του.

Έπρεπε όμως να αναγνωριστεί όσο εκείνος ήταν στη ζωή για να καταλάβει ότι οι αγώνες που έδωσε δεν πήγαν χαμένοι.

Η κοινωνία της Ρόδου σήμερα τον τίμησε τον  αποχαιρέτησε σήμερα στην εξόδιο ακολουθία που εψάλη στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού.

Το παρόν έδωσαν οι βουλευτές του νομού κκ. Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη, Γιάννης Παππάς,  ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ.Ν Παπασταματίου, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ο αντιδήμαρχος  Κώστας Ταρασλιάς,  ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου,  ο τ. δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η γραμματέας νησιωτικής πολιτικής κ.  Λίτσα Φτακλάκη, η πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ  και αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ.Νατάσα Βενετοκλή, ο κ.Μηνάς Νικολάου, από την ΕΞΡ ο κ. Γιάννης Παπαβασιλείου αλλα και πολλοί  άλλοι ξενοδόχοι που γνώριζαν τον εκλιπόντα,  ο κ. Γιάννης Γιαννακάκης, η πρώην αντιδήμαρχος κ. Λίτσα Κρεμαστινού μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ και πολλοί άλλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Εφοπλιστές θα επισκεφθούν την Κάσο για να κάνουν δωρεές

Από τις τελευταίες επιθυμίες του Σίμου Παρασκευά να μην σταλούν στεφάνια . Εστάλησαν και ξεχωρίζει ίσως ως ύστατη τιμή αυτό του  πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο συλλυπητήριο  μήνυμα της η βουλευτής της ΝΔ κ. Μίκα Ιατρίδη αναφέρει τα ακόλουθα:

Η δράση, η προσφορά και η αγάπη του Σίμου Παρασκευά για τον τόπο μας, αποτελούσε, και αποτελεί, διδαχή και οδηγό για όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά.

Ο Σίμος Παρασκευάς με την παρουσία του στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της Ρόδου και της Δωδεκανήσου έδειξε σε όλους μας ότι όταν πιστεύεις σε κάτι με πάθος, τότε μπορείς να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο, για κάτι ωραιότερο για τη Ρόδο μας, για τα Δωδεκάνησα.

Στην οικογένεια του και τους οικείους του εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια. Η ροδίτικη γη θα αγκαλιάσει ένα άξιο τέκνο της, έναν άνθρωπο που η ζωή του θα αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου

Από το Δημοτικό Συμβούλιο εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου,  μετά το άγγελμα του αδόκητου θανάτου του ΣΙΜΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ, ο οποίος διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος επί Δημαρχίας Σταύρου Αυγουστάκη ( 1975-1978)

Λαμβάνοντας υπόψη:

Την  επιχειρηματική του δράση  και την προσφορά  του στα κοινά του τόπου,

Σήμερα  28/01/2020  εκτάκτως

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  2. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Τη δημοσίευση του παρόντος στον Τοπικό Τύπο.

 

 

 262 total views,  2 views today