Με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, γιορτάζει και φέτος η Ρόδος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η οποία ως γνωστόν εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία η οποία καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1980 και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη συμβολή του τουρισμού στην αειφόρο ανάπτυξη.

Φέτος, η επίσημη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (World Tourism Day 2018) θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας με θέμα “Τουρισμός και η ψηφιακή μεταμόρφωση” , την αξιοποίηση δηλαδή των τεχνολογικών εξελίξεων προς όφελος του τουρισμού.
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2018 αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη δυνητική συμβολή των ψηφιακών τεχνολογιών στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, παρέχοντας παράλληλα μια πλατφόρμα για επενδύσεις, εταιρικές σχέσεις και συνεργασία για έναν πιο υπεύθυνο και χωρίς αποκλεισμούς τομέα του τουρισμού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) θεωρεί την πρόοδο της ψηφιακής τεχνολογίας και την καινοτομία μέσα για συνεχή ανάπτυξη σε ένα περισσότερο βιώσιμο και υπεύθυνο τουριστικό τομέα.

“Η αξιοποίηση της καινοτομίας και της ψηφιακής εξέλιξης παρέχουν στον τουρισμό ευκαιρίες για βελτίωση της συμμετοχή και της ενδυνάμωσης των τοπικών κοινοτήτων και της αποτελεσματικής διαχείρισης των πόρων μεταξύ άλλων στην ευρύτερη ατζέντα βιώσιμης ανάπτυξης”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

Το φετινό πρόγραμμα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2018 στη Ρόδο, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και κορυφώνεται το διήμερο 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018 με κύριες εκδηλώσεις στο χώρο μπροστά στο Δημαρχείο, το Μαντράκι και τα Στεγνά Αρχαγγέλου.

 400 total views,  2 views today