Η Omicron αναστέλλει τις κρατήσεις στη γερμανική αγορά

214

Υποτονική εμφανίζεται η ροή των κρατήσεων στα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία και τους τουριστικούς πράκτορες   στον παραδοσιακά πιο ισχυρό μήνα για κρατήσεις διακοπών, τον Ιανουάριο.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες η γερμανική ταξιδιωτική βιομηχανία ήλπιζε σε ένα ισχυρό ξεκίνημα του έτους. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που σχετίζονταν με το Covid-19 είχαν χαλαρώσει. Οι τουριστικοί πράκτορες αγόρασαν επιπλέον πτήσεις και οι εταιρίες κρουαζιέρας ξεκίνησαν την πώληση, προσφέροντας πολλές εκπτώσεις και ειδικές τιμές. Αλλά τώρα η απογοήτευση έχει επέλθει, για άλλη μια φορά. Τα ραγδαία αυξανόμενα κρούσματα προκαλούν και πάλι την επιβολή νέων, διαρκώς μεταβαλλόμενων, ταξιδιωτικών κανονισμών και οι ανησυχίες για την παραλλαγή του νέου στελέχους του ιού Omicron, κάνουν τους πελάτες να διστάζουν. Ως αποτέλεσμα, ο συνήθως ισχυρός μήνας για τις κρατήσεις Ιανουάριος σήμερα βρίσκεται σε λήθαργο.

Αξιόπιστα στοιχεία για την έναρξη του έτους από τις σχετικές αναλύσεις του κύκλου εργασιών των ταξιδιωτικών γραφείων και των τουριστικών πρακτόρων δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, αλλά υπάρχουν δηλώσεις σχετικά με τις τάσεις και την κατάσταση που επικρατή. “Η πορεία των κρατήσεων είναι προς το παρόν ισχνή”, δηλώνει ο Thomas Bösl, επικεφαλής της συνεργασίας ταξιδιωτικών γραφείων RTK, περιγράφοντας το σημερινό κλίμα, μετά από μια σύντομη έρευνα μεταξύ των γραφείων της RTK. “Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Omicron ορθώνεται ως ένα ισχυρό απειλητικό σενάριο. Οι πελάτες είναι προβληματισμένοι”.

Εβδομαδιαίες νέες κρατήσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ

Ωστόσο, ακόμη και αν η τρέχουσα τάση των κρατήσεων δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κλάδου, τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες, οι νέες, εβδομαδιαίες κρατήσεις ανήλθαν σε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον Roland Gaßner, της εταιρία παρακολούθησης πωλήσεων Travel Data & Analytics (TDA).

Πηγή : Χρήμα και Τουρισμός