Η Ryanair ‘αποχωρεί’ από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

262

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair σταματά τις πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και κλείνει την εκεί βάση της από το τέλος Μαρτίου, λόγω των αυξημένων τελών του αεροδρομίου (+4,3%).

Πέντε αεροσκάφη της εταιρείας σταθμεύουν στο διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης από το 2012, ενώ μέχρι τότε χρησιμοποιείτο αποκλειστικά το μικρότερο αεροδρόμιο Frankfurt-Hahn. Τα αεροσκάφη θα επανατοποθετηθούν σε άλλα αεροδρόμια “που ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια ανάκαμψης της επιβατικής κίνησης, με χαμηλότερα αεροπορικά τέλη”.

Η αεροπορική εταιρεία παραπονέθηκε ότι το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, αντί να παρέχει κίνητρα τη στιγμή που η αεροπορική βιομηχανία αγωνίζεται ενάντια στις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, “επέλεξε να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις τιμές, καθιστώντας τη Φρανκφούρτη μη ανταγωνιστική σε σχέση με τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια”. Ακόμη, η Ryanair δήλωσε ότι όλο το πλήρωμά της με έδρα τη Φρανκφούρτη “μπορεί να εξασφαλίσει εναλλακτικές θέσεις εντός του δικτύου της Ryanair” και ότι οι επιβάτες που επηρεάζονται από ακυρώσεις θα λάβουν ειδοποιήσεις και επιστροφές χρημάτων “τις επόμενες ημέρες”.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα « Franfurter Allgemeine Zeitung”

η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου Fraport, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση της Ryanair και κυρίως για το γεγονός ότι οι χρεώσεις αποτελούν παράγοντα καθοριστικής σημασίας για την απόφαση αποχώρησης της εταιρείας. Επισημαίνεται ακόμη ότι οι αυξήσεις έχουν αποφασιστεί από το Κοινοβούλιο της Έσσης και ότι είναι μέτριες σε σχέση με άλλα αεροδρόμια ανάλογου μεγέθους.

Πηγή : Traveldailynews.gr