Ανανέωση:

Συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος θα καταθέσει άμεσα η διοίκηση του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ρόδου.

Η πρόταση όπως δήλωσε στον Sky ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης, θα κατατεθεί τόσο στο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο όσο και στο νέο δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού όπως δήλωσε ο κ. Γρηγοριάδης , χρειάζεται να υπάρχουν χώροι στάθμευσης κοντά στην πόλη τους οποίους να μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί.

Να σημειωθεί πως από τον Σύλλογο Περιβάλλοντος έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης στην πόλη της Ρόδου.
Επίσης , σύμφωνα με τον κ. Γρηγοριάδη, θα πρέπει να απαγορευθεί η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων στο κέντρο της πόλεως .

«Πρέπει οι άνθρωποι που εργάζονται και σταθμεύουν στο κέντρο να διευκολυνθούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους στους χώρους στάθμευσης και να μεταφέρονται με τα μικρά λεωφορεία», δήλωσε ο κ. Γρηγοριάδης και πρόσθεσε πως θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε ανθρώπους που θέλουν να κατασκευάσουν παρκινγκ.

«Να εκμεταλλευτούμε τους χώρους στάθμευσης που ήδη έχουμε και να δημιουργήσουμε νέους. Ο δήμος Ρόδου θα πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα αυτό», είπε ο κ.Γρηγοριάδης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος αναφέρθηκε και στην ανάγκη επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Πρέπει να συσταθεί η Δημοτική Αστυνομία που με θρησκευτική ευλάβεια θα τηρεί τους κανόνες και θα ελέγχει τα πάντα στο κέντρο αλλά και στη Μεσαιωνική Πόλη», είπε ο κ. Γρηγοριάδης.

Η διοίκηση του Συλλόγου Περιβάλλοντος έχει καταγράψει όλα τα σημεία όπου παρατηρούνται προβλήματα με τη στάθμευση των αυτοκινήτων. Ανέφερε ως παράδειγμα περιστατικό με οδηγό που άφησε για πολύ ώρα το αυτοκίνητο του στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη κοντά σε γνωστό πολυκατάστημα.

Εξαιτίας της πράξης του ήταν αδύνατη η κυκλοφορία των οχημάτων από το συγκεκριμένο δρόμο. Δημιουργήθηκε κομφούζιο και ταλαιπωρία των οδηγών που είχαν επιλέξει να περάσουν από το συγκεκριμένο δρόμο εκείνη την ώρα.

«Ήταν λάθος να μην επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία. Είναι η μόνη υπηρεσία που μπορεί να βάλει τάξη στην πόλη», είπε ο κ. Γρηγοριάδης.
Πολλά προβλήματα έχουν καταγραφεί και στην επαρχιακή οδό Ρόδου Καμείρου.

«Στο συγκεκριμένο οδικό άξονα υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα Τις ώρες αιχμής έχουμε μποτιλιάρισμα. Υπάρχουν και ζητήματα ασφάλειας. Στον κόμβο της Βάρης κοντά στο ίδρυμα που λειτουργεί εκεί που καταλήγει η εθνική οδός Τσαίρι Αεροδρόμιο. Εκεί οι φωτεινοί σηματοδότες ανάβουν πράσινο και για αυτούς που πάνε από την Κρεμαστή στο αεροδρόμιο και για εκείνους που έρχονται από το Τσαίρι. Επίσης εκεί υπάρχει πινακίδα stop την οποία κάποιοι σέβονται και κάποιοι όχι», είπε ο κ. Γρηγοριάδης.

Επίσης δεν λειτουργούν σωστά οι φωτεινοί σηματοδότες και στην περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο Rodos Palace όπως τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης.

Πρόβλημα αποτελεί όπως είπε ο κ. Γρηγοριάδης υπάρχουν και στη γέφυρα της Κρεμαστής γιατί δεν υπάρχει σήμανση γεγονός που μπερδεύει τους ξένους επισκέπτες που κινούνται με ενοικιαζόμενα οχήματα.

 10 total views,  2 views today