Ανανέωση:

Συνεδρίασε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΡΜ ΑΕ υπό την προεδρεία του κ. Γιάννη Ιατρίδη.Μετά την απόφαση που ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο για τον ορισμό των μελών του επικυρώθηκε η τοποθέτηση του αντιπροέδρου που είναι ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Γιάννης Ιατρίδης σήμερα αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που είναι ανοικτά.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις οφειλές της ΔΕΡΜ ΑΕ προς το Δήμο Ρόδου. Σχετική αναφορά για το θέμα αυτό είχε κάνει και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Όπως εξήγησε ο κ, Ιατρίδης από 2014 εως το 2018 από το Δήμο Ρόδου βεβαιώθηκε οφειλή ύψους 1.000.000 ευρώ από μισθώματα που εισέπραττε η εταιρεία.

«Είχε γίνει μια ρύθμιση αλλά αυτά είναι βαρίδια για την επιχείρηση. Η ΔΕΡΜ ΑΕ θα οδηγηθεί σε πτώχευση αν δεν αυξήσει τα έσοδα της» , δήλωσε ο κ. Ιατρίδης.
Ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας αναφέρθηκε στην κοιλάδα με τις Πεταλούδες και τόνισε πως την ευθύνη για τη λειτουργία της πρέπει να την έχει ένας και μόνο φορέας και όχι τρεις όπως ισχύει τώρα.

«Έχω υποβάλλει ήδη το αίτημα για την παραχώρηση της λειτουργίας της Κοιλάδας στη ΔΕΡΜ ΑΕ. Τώρα εμπλέκονται δύο αντιδήμαρχοι και η εταιρεία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να έχουμε πλήρη εικόνα πάντα για τη λειτουργία της κοιλάδας για την ασφάλεια τη φύλαξη και τα έσοδα της», τόνισε ο κ. Ιατρίδης.

Επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ έδωσε εντολή σε μηχανικούς να προχωρήσουν τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση των καταστημάτων που λειτουργούν στην Κοιλάδα με τις Πεταλούδες.

Το ίδιο δηλαδή νομιμοποίηση και αδειοδότηση επιδιώκεται και για τις περισσότερες καντίνες που λειτουργούν στην παραλία ΕΛΛΗ . ΄Όπως εξήγησε από τις οκτώ καντίνες που υπάρχουν εκεί μόνο οι δύο είναι υπό τη διαχείριση της ΔΕΡΜ ΑΕ. Επιδιώκεται τώρα να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να νομιμοποιηθούν όλες οι καντίνες και για αυτό θα ξεκινήσουν να δουλεύουν οι μηχανικοί του Δήμου.

Για το ξενοδοχείο Ελαφίνα ο κ. Ιατρίδης θα έχει συνάντηση με τον εκπρόσωπο της εταιρείας που έχει τη διαχείριση. Θα πρέπει όπως τόνισε να γίνουν παρεμβάσεις στο ακίνητο μέσα στο χρόνο που προβλέπεται στη συμφωνία που έχει υπογραφεί. Θέμα χρόνου είναι να έχει ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ μια συνάντηση μαζί του.

Σε ότι αφορά το πάρκο και την αίθουσα στο Ροδίνι ο κ. Ιατρίδης τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν ενέργειες ώστε να είναι προσβάσιμα για τους Ροδίτες.

Ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ εκτιμά πως το πάρκο δεν είναι επισκέψιμο από τους κατοίκους τους και τους επισκέπτες. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνουν ενέργειες και παρεμβάσεις ώστε να αποκτήσει ζωή αλλά να αποδίδει και έσοδα στην εταιρεία.

 84 total views,  2 views today