«Θεματοφυλάκες του Συντάγματος» και στο Νότιο Αιγαίο αλλά από κοντά η EΛΑΣ

303

Η  δράση των αντιεμβολιαστών και αρνητών «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» έχει μπει στο στόχαστρο της αστυνομίας σε  όλη την Eλλάδα.

Η έρευνα  έχει  επεκταθεί σε όλη τη χώρα, καθώς έχει διαπιστωθεί πως σε περιοχές με μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων η δραστηριότητα της οργάνωσης είναι εντονότερη συγκριτικά με περιοχές όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι υψηλό.

Στα υπόψη της αστυνομίας στο Νότιο Αιγαίο  είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν στους «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» . Δεν κρύβουν άλλωστε την παρουσία τους. Η υπόθεση  είναι στο μικροσκόπιο καθώς αυτή  είναι η  εντολή που έχει δοθεί.

Μάλιστα, σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα  στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συμμετείχε και η αντιτρομοκρατική, γεγονός που δείχνει ότι η έρευνα αναβαθμίζεται.

Κεντρικό ρόλο στην έρευνα αναμένεται να διαδραματίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς υπάρχει η εικόνα ότι οι περισσότερες δράσεις των «Θεματοφυλάκων» οργανώνονται και συντονίζονται μέσω Διαδικτύου. Ωστόσο, στη συλλογή πληροφοριών θα συνδράμουν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, πυρήνες των αντιεμβολιαστών αυτών έχουν εντοπιστεί σε αρκετές περιοχές της επικράτειας.

Τι  είναι

Οι αυτοαποκαλούμενοι Θεματοφύλακες του Συντάγματος αποτελούν ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, εξαιρούνται «από μάσκες, πρόστιμα, τεστ, εμβόλια, και οτιδήποτε είναι Αντισυνταγματικό» ενώ έχουν δικαίωμα και υποχρέωση βάσει της Ιερής Δήλωσης που υπέγραψαν, να καταγγείλουν οτιδήποτε παράνομο δουν να γίνεται στη χώρα.

Η ομάδα, που έχει απασχολήσει το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα, έχει ξεκινήσει τη δράση της πολλούς μήνες πριν.

Τρεις πυρήνες

Oι Αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν τρεις βασικοί πυρήνες: Ο ένας στη βόρεια Ελλάδα, ο δεύτερος στην Αττική και ο τρίτος στην Κρήτη.

Φαίνεται ότι προς το παρόν λειτουργούν με τοπικά σχήματα και τοπικές ηγεσίες, ενώ η βασική τους επικοινωνία γίνεται μέσω των σελίδων που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως υποστηρίζουν οι Αρχές, οι ομάδες αυτές έχουν αφήσει «πίσω τους» συνθήματα όπως «όχι στη μάσκα, όχι στο εμβόλιο». Το κεντρικό τους σύνθημα, πλέον, είναι «αυτοδικία για την αντιμετώπιση των μέτρων της πανδημίας».

Μάλιστα, τονίζεται ότι υπάρχει μία προσπάθεια να συντονιστούν σε πανελλαδικό επίπεδο όλοι μαζί και να μην μείνει ο καθένας σε τοπικό επίπεδο.

Βασικό κομμάτι της έρευνας είναι, επίσης, και τα οικονομικά τους, καθώς φαίνεται να υπάρχει μια ροή χρήματος. Ήδη υπάρχουν κάποια στοιχεία από πού ξεκινούν κάποιοι οικονομικοί πόροι και πού καταλήγουν.