ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ

Το θρίλερ που ήταν σε εξέλιξη από το πρωί στην περιοχή Ηρακλής στο Ψαλίδι της Κω έλαβε τέλος.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές και έτσι η ομηρία έληξε με το δύο ετών μωράκι να είναι καλά στην υγεία του και τον Νιγηριανό δράστη της ομηρίας να μεταφέρεται για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο με ισχυρή αστυνομική συνοδεία.

 

TO XΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ

Η υπόθεση ομηρίας ξεκίνησε από την 01:00 το πρωί  μετά από σοβαρό καυγά που είχε ο Νιγηριανός δράστης με την σύζυγο και μητέρα του 2χρονου παιδιού.

Πιο συγκεκριμένα η γυναίκα με καταγωγή από την Ρουμανία που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία φέρεται να διαμένει στην Γερμανία, δέχτηκε ένα μήνυμα στο κινητό της από κάποιον άγνωστο άνδρα το οποίο έπεσε στην αντίληψη του Νιγηριανού συντρόφου της, ο οποίος αφού το διάβασε εκνευρίστηκε και βγήκε εκτός εαυτού.

Αφού καυγάδισε με την Ρουμάνα σύντροφο του, προέβη σε απίστευτης βαρβαρότητας ξυλοδαρμό εναντίον της και αμέσως μετά τις ύβρεις και της απίστευτης σκληρότητας βιαιοπραγίες που της προκάλεσε την πέταξε έξω από το τουριστικό κατάλυμα στο οποίο και διέμεναν.

Τότε η ίδια γνωρίζοντας ότι ο Νιγηριανός βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ (υπάρχουν υποψίες ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών) και είχε πάνω του σε μάρσιπο το μικρό παιδί, έβαλε τις φωνές και ειδοποίησε τους υπευθύνους του ξενοδοχείου οι οποίοι με την σειρά τους κάλεσαν την Αστυνομία.

Στη συνέχεια ακολούθησε μία μαραθώνια διαδικασία με τους άνδρες της Αστυνομίας να έχουν περικυκλώσει το κατάλυμα και τον Αστυνομικό Διευθυντή να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην όλη επιχείρηση αφού τέθηκε επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης και μάλιστα, συνεπικουρούμενος από δύο ειδικούς διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβαν κατά την διάρκεια της νύχτας τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τον δράστη κατορθώνοντας εν τέλει να τον πείσουν.

Μετά από ώρες διαπραγματεύσεων ο Νιγηριανός δεν πείραξε το παιδί και βγήκε ειρηνικά από το κατάλυμα. Ετσι έληξε η ομηρία ήρθε αίσιο τέλος στην υπόθεση.

Τελικά στις 9:25 το πρωί ο Νιγηριανός παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές και κατευθύνθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο μαζί με το μωρό.

Αξίζει να αναφερθεί η άρτια συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας η οποία ήταν πλήρως εξοπλισμένη και επιχειρησιακά έτοιμη για παν ενδεχόμενο γεγονός που προκύπτει και από αυτόπτες μάρτυρες…