Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε ο γνωστός συμπολίτης μας Χειρουργός Οδοντίατρος Στέφανος Τόλιος, ο οποίος μιλώντας σήμερα στον sky περιέγραψε το θέμα και τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που δέχθηκε στο κινητό του τηλέφωνο για υποτιθέμενες αγορές του διαδικτύου μέσω του “υποτιθέμενου γιου του”, καθώς ο ίδιος έχει ένα κοριτσάκι!

Ο κ. Τόλιος δήλωσε στον sky ότι έχει ενημερώσει τόσο τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όσο και τον πρώην επικεφαλής της Μανώλη Σφακιανάκη, ενώ σε ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook γνωστοποίησε το συμβάν με την εμπλοκή του ονόματός του από τους επιτήδειους. Πλέον θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων -όπως είπε- για να βρεθεί ο/οι απατεώνας-ες που προσπαθούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες.

“ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι τηλεφωνικές κλήσεις από αγνώστους ανά την Ελλάδα οι οποίοι με ενημερώνουν ότι ο ανύπαρκτος γιος μου με το ψευδώνυμο ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΛΙΟΣ έχει προβεί σε αγορές μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα ζητούν το e-mail του θύματος για να στείλουν την πλαστή απόδειξη πληρωμής, όπως βλέπεται στην φωτογραφία.
Το ψεύτικο email που χρησιμοποιούν είναι dc.tolios@gmail.com!
Έχουν ήδη προβεί σε υπεξαίρεση ενός IPHONE από ένα ανυποψίαστο πολίτη στο Λαύριο, ο οποίος επείστη βλέποντας την τραπεζική απόδειξη με τα στοιχεία του ότι ολοκληρώθηκε η συναλλαγή και απέστειλε το κινητό τηλέφωνο με το ΚΤΕΛ. Οποία αφέλεια. Βέβαια το χρηματικό ποσό δεν πιστώθηκε ποτέ στον λογαριασμό του!
Ενημερώνουν το θύμα ότι είναι ο γιος μου Κώστας Τόλιος και επειδή βρίσκεται στο νοσοκομείο θα προβεί σε κάθε ενέργεια συναλλαγής ο πατέρας του, ο οποίος είναι ιατρός στη Ρόδο και διαθέτει οδοντιατρική κλινική. Τα θύματα πείθονται εύκολα δυστυχώς!
Παρακαλώ πολύ για την ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!

Στέφανος Ι. Τόλιος

Χειρουργός Οδοντίατρος

 350 total views,  2 views today