Η ομάδα Γέφυρα διοργανώνει έκθεση στην Οπλοθήκη De Milly (Πλατεία Σύμης, έναντι ΔΕΗ) στις 20-24 Ιουνίου 2019.

Ανοιχτή στο κοινό στις 11:00-13:00 και 18:00- 21:00

Με σύνθημα «κλείσε τα μάτια για να δεις» η έκθεση προσδοκά να παρασύρει τον επισκέπτη σ’ ένα ταξίδι σε σημαντικούς σταθμούς για τη ζωή κάθε ανθρώπου, όπως τα παιδικά χρόνια, ο πρώτος έρωτας, η μητρότητα, το γήρας… Με τα μάτια κλειστά, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να βιώσει μια μοναδική εμπειρία που θα εμπλέκει όλες τις αισθήσεις (αφή, όσφρηση, γεύση, ακοή) εκτός από την όραση.

Οι μνήμες μιας γυναίκας γίνονται μουσικές αφηγήσεις, απτικά έργα τέχνης, γεύσεις και μυρωδιές… Σκοπός της πολυ-αισθητηριακής έκθεσης είναι ο επισκέπτης να βιώσει μια ιστορία χωρίς να την βλέπει, δημιουργώντας έτσι τις δικές του εικόνες, ξυπνώντας τις δικές του μνήμες!

Φορείς συνδιοργάνωσης της έκθεσης είναι ο Σύλλογος Ατόμων Με Αναπηρία Ρόδου (ΣΑΜΕΑ), η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ρόδου (ΚΕ.Φ.ΑΠ. πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος», η Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων Πανάκεια και το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου-ΔΟΠΑΡ.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
Τα μέλη της ομάδας είναι:
Νάντια Σαρρή- δασκάλα Ειδικής Αγωγής
Νίκος Χατζηκαλημέρης- τυπογράφος
Αργύρης Κόσκορος- βιβλιοθηκονόμος/φιλόλογος
Νίκος Κατσάνος-μουσικός
Άρης Μακρής- δάσκαλος Ειδικής Αγωγής
Θάλεια Οικονόμου- μαθηματικό