Δικαιώθηκαν όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο της Κω  όλες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής και κρίθηκαν νόμιμες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κω για την εκλογή Προέδρου και Γραμματέα, σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Επίσης αναφέρεται ότι ταυτόχρονα απορρίφθηκαν όλες οι αιτιάσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Κω  κ. Κυρίτση και της κας Ρούφα, οι οποίοι προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καταβάλλοντας προσπάθεια ακύρωσης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ δεν προσέρχονται στις συνεδριάσεις του δημιουργώντας προσκόμματα στην παραγωγική λειτουργία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, σε δήλωση του τονίζει:

«Ο κ. Κυρίτσης και η κα Ρούφα οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη από τους συμπολίτες μας για τα προβλήματα που δημιουργούν στο Δήμο και στην τοπική κοινωνία.

Είναι καταπέλτης σε βάρος τους η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.Λειτουργούν επιζήμια και βλάπτουν τον τόπο μας.Η έλλειψη σεβασμού στη βούληση του Κωακού λαού και στις δημοκρατικές διαδικασίες, τους οδηγεί σε απαράδεκτες τακτικές που αποσκοπούν στην αδράνεια του Δήμου.Δεν πετυχαίνουν τίποτα, θα παραμείνουν στο περιθώριο.

Η αποχή από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί ύβρι στους πολίτες της Κω.

Ο κ. Κυρίτσης με, γνωστή και από το παρελθόν του, έλλειψη σεβασμού στις δημοκρατικές λειτουργίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποδεικνύει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πως θα υπονομεύσει το έργο του Δήμου και την επίλυση προβλημάτων των δημοτών.

Αυτές οι τακτικές είναι τόσο παλιές όσο και ο ίδιος στην τοπική πολιτική ζωή.

Θα αποτύχει, μια ακόμη φορά.

Το παρελθόν του τον καταδιώκει».

 240 total views,  2 views today