Ηταν αφορμή η μη ανάγνωση και το πρόχειρο σχόλιο του για να προκαλέσει! Θυμός και ξέσπασμα...

Ο πρασινοφρουρισμός ήταν κάποτε επάγγελμα και σε πολλές περιπτώσεις προσοδοφόρο και ιδανικό για τεμπέληδες, γρουσούζηδες αλλά και εγκαθέτους.

Ηταν επάγγελμα, σαν το επάγγελμα αυτών των αποσπασμένων που και σήμερα ακόμη από τις οργανικές τους θέσεις έχουν πάει στα κατά περίπτωση κομματικά ή συντεχνιακά και άλλα “ευαγή ιδρύματα” της ξάπλας – που σ’ αυτά ο μισθός έπεφτε – ή και πέφτει – και ο “μέγας κερδισμένος” έχει την ευχέρεια ανά περίπτωση να …διαδηλώνει την παρουσία του με ενέργειες, δηλώσεις και συμπαράσταση στους …αδυνάμους!

Μια τέτοια περίπτωση επανήλθε από την αφάνεια της, το τελευταίο 24ωρο για να μας πει μέσω των social media για τον τίτλο που χρησιμοποιήσαμε στο θέμα των τουριστικών λεωφορείων πως παίρνουμε το μέρος των πρακτόρων και των εργοδοτών! Είναι γνωστή και πάγια η τακτική του εν λόγω κυρίου, που εγκατεστημένος στην προεδρεία του, δεν έχει καταλάβει πως η εποχή του πρασινοφρουρισμού που ακόμη υπηρετεί έχει τελειώσει μαζί με τους …Πάγκαλους, τους Τσοχατζόπουλους και τις …λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Χωρίς καν να διαβάσει το κείμενο – που σαφέστατα παίρνει θέση υπέρ των οδηγών τουριστικών λεωφορείων – έκανε ανίδεους και άσκεφτους να λοιδορούν, όπως άλλωστε επί χρόνια τώρα κάνει, μη μπαίνοντας στην ουσία, αλλά βλέποντας πάντοτε ΟΛΑ, μέσα από το πρίσμα του μονόφθαλμου κακώς νοούμενου εργατοπατερναλισμού.

Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να γράψουμε αυτά για να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα, δηλαδή, αυτά που πάντοτε σαν Μέσο υπηρετούσαμε και υπηρετούμε: Την αλήθεια, την αντικειμενικότητα, τον ρεαλισμό, την ευθεία γραμμή. Θέλησε να μας πειράξει και να μας ρίξει λάσπη, χωρίς να διαβάσει το κείμενο μας. Εδωσε όπως είπαμε, την αφορμή για σχόλια ηλιθίων που δεν γνωρίζουν ούτε γραφή ούτε ανάγνωση. Ο εν λόγω όμως, ως επικεφαλής, θα έπρεπε να γνωρίζει να διαβάζει. Όχι μόνο την επιφάνεια αλλά και τα νοήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Dodekanisos Seaways: Νέα υπηρεσία Μεταφορά Δεμάτων

Δυστυχώς, καρφωμένος στην καρέκλα του πρασινοφρουρισμού του – άρα λίγος – δεν μπορεί να μας αγγίξει πλέον: Αρκετά μας επέφερε επί δεκαετίες. Τώρα σειρά έχει η Αλήθεια και όχι οι ευκαιριακές συνθήκες των πυροτεχνημάτων που τα ρίχνει για να κερδίζει την θέση και να επικρατεί με τρικυμία εν κρανίω.

Θα επανέλθουμε δριμύτεροι την Δευτέρα από αέρος! Οχι γιατί δεν φτάνουν αυτά αλλά γιατί ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι. Η υπομονή έχει και όρια… 

Για το γνήσιο της υπογραφής,

ΤΩΝΗΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

 180 total views,  2 views today