Ανανέωση:

Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει σε τετράμηνες προσλήψεις εποχικού προσωπικού για την πυροπροστασία.Αυτή η απόφαση όμως δεν εξασφαλίζει στους εργαζόμενους τα αναγκαία ένσημα, ώστε να δικαιούνται επίδομα ανεργίας. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μία προσωρινή λύση και δεν εντάσσει τους εργαζόμενους σε καθεστώς εποχικότητας.

Οι εργαζόμενοι λοιπόν εκφράζουν την ανησυχία τους και περιμένουν άμεσανα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για την ανανέωση του καταστατικού της εταιρίας,που αν δεν ανανεωθεί, παύει οριστικά η λειτουργία αυτής της πρότυπης δομής, η οποία συνεισέφερε τα μέγιστα στη δασοπροστασία και όχι μόνο. Επίσης η δομή προσφέρει εργασία σε 58 οικογένειες στη Ρόδο και 4 στην Κω. Οι εργαζόμενοι στην δομή βρίσκονται σε αναμονή των δεσμεύσεων του Υπουργού, ώστε η τροπολογία για την ανανέωση του καταστατικού τηςνα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Το Σωματείο εργαζομένων στηνΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κατέθεσε στο Υπουργείο Εσωτερικώντεκμηριωμένη πρόταση,σχετικά με το πώς θα μπορούσε να γίνει η τροπολογία. Η πρόταση αυτή συζητήθηκε και διαμορφώθηκε από τους  φορείς του νησιού, που επί πολλά έτη στηρίζουν τη λειτουργία της δομής και οι οποίοι είναι :ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιός, το Διοικητικό Συμβούλιο  της εταιρίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίουμε ομόφωνη απόφαση, ο Δήμος Ρόδου με ομόφωνη απόφαση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία με πιστοποιημένη βεβαίωση, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου με αποφάσεις- παραστάσεις – επιστολές σε αρμόδιους φορείςκαι όλες οι πιστοποιημένες εθελοντικές ομάδες της περιοχής. Όλοι οι προαναφερόμενοι έχουν αποδείξει έμπρακτα,εδώ και πολλά χρόνια, την στήριξή τους στη δομή.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ Νίκος Ρεσβάνης ευχαριστεί ιδιαίτερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέλη του Σωματείου, που ενήργησαν με αποφασιστικότητα και επιμονή, αλλά και με κάθε δυνατό τρόπο στις προσπάθειες και στους αγώνες του Σωματείου.

 48 total views,  2 views today