Στο αεροδρόμιο της Ρόδου ομαλά εξελίσσεται η αεροπορική κίνηση, όπως δήλωσε στον sky ο αερολιμενάρχης Σπύρος Δεληγιάννης, κυρίως ως προς τις αφίξεις των Βρετανών τουριστών που εξακολουθούν να είναι με πολύ ικανοποιητικές πληρότητες, αφού σε αεροσκάφη των 189 θέσεων, καλύπτονται περισσότερες από τις 170 σε κάθε πτήση.

«Ακόμη κρατάμε τουριστικά στην Κω», δήλωσε στον sky η Πρόεδρος των Ξενοδόχων Κω και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ντίνα Σβύνου, αφού τα νέα μέτρα της Ολλανδίας για τα νησιά έχουν προκαλέσει νέες αναταράξεις στον τουρισμό, δεδομένου ότι η ολλανδική αγορά είναι η 3η κατά σειρά σε αφίξεις στην Κω, μετά τη γερμανική και τη βρετανική, αλλά πρώτη στην στήριξη της τοπικής οικονομίας στο νησί του Ιπποκράτη.

Μέσα σε όλο αυτό το δυσμενές κλίμα λόγω της πανδημίας, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό, είπε σχετικά η κυρία Σβύνου.

Εντωμεταξύ, αυξάνονται οι πτήσεις προς Ρόδο και Κω το φθινόπωρο, λόγω μεγάλης ζήτησης, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανικός τουρ οπερέιτορ FTI. Οι οικογένειες κυρίως από τη Βαυαρία, την Έσση και τη Βόρεια Ρηνανία μπορούν να κάνουν φθινοπωρινές διακοπές στην Ελλάδα με κρατήσεις τελευταίας στιγμής και με μεγάλο εύρος επιλογών, δήλωσε η υπεύθυνη Ελλάδας του οργανισμού, με τις πρώτες πτήσεις να ξεκινούν στις 9 Οκτωβρίου από το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη προς Κω και θα συνδέουν τις δύο πόλεις με το νησί, κάθε Παρασκευή.

Από το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη θα προσφέρονται πτήσεις προς Ρόδο κάθε Κυριακή, τις ημερομηνίες 11, 18 και 25 Οκτωβρίου.

Από το Μόναχο προς Ρόδο παραμένει η πτήση του Σαββάτου. Οι πρώτες πτήσεις ξεκινούν στις 17 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται για 4 εβδομάδες έως το Νοέμβριο.

 2,245 total views,  240 views today