Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυμνίων, που ξεκίνησε στις 8.00 το βράδυ, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, με μοναδικό θέμα την «Απευθείας αγορά ακινήτου στη θέση «ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ» της ενορίας Αναστάσεως για τη στέγαση Ακαδημίας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο»

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης  αναφέρθηκε στο ιστορικό και στην αλληλογραφία  με το ΥΝΑΝΠ και στο τελευταίο έγγραφο  με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2021 που υπογράφει ο Υπουργός Ι.Πλακιωτάκης και ουσιαστικά άναψε το «πράσινο φως» για την ίδρυση του Τμήματος Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου, με Προεδρικό Διάταγμα που πρόκειται να εκδοθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολούθησαν κάποιες ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινήσεις από το Δήμαρχο και στη συνέχεια οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των Παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων.

Παρά τους κάποιους προβληματισμούς που εκφράστηκαν, όλοι όσοι πήραν το λόγο συμφώνησαν να προχωρήσει η απευθείας αγορά του συγκεκριμένου κτιρίου το οποίο ανήκει στην οικογένεια του Γεωργίου Ντόβελου.

Να σημειώσουμε ότι στόχος όπως τόνισε ο Δήμαρχος, είναι όλες οι διαδικασίες αγοράς ,διαμόρφωσης και εξοπλισμού του κτιρίου να ολοκληρωθούν το ταχύτερο ώστε το κτίριο να μπορέσει να φιλοξενήσει και να λειτουργήσει με σπουδαστές το ερχόμενο Ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Ο μέγιστος αριθμός Σπουδαστών για το πρώτο έτος σύμφωνα με την πρόβλεψη είναι 25 άτομα.

 

Πηγή: kalymnos-news.gr

 

 259 total views,  2 views today