Αυξητική τάση παρουσιάζει το ιικό φορτίο στα λύματα του βιολογικού καθαρισμού Καλύμνου, ενώ τα ενεργά κρούσματα με covid-19 φθάνουν πλέον τα 130.

Σε δηλώσεις του στο Aigaiotv ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, απηύθυνε έκκληση για μία ακόμη φορά προς τον πληθυσμό του νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να τηρεί τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού, καλώντας και όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να βγουν δημόσια και να απευθύνουν έκκληση στους δημότες.

Μάλιστα αναφέρθηκε στα αυξημένα κρούσματα στο νησί, που βρίσκεται σε δεύτερο αυστηρό lock down με απόφαση της Κυβέρνησης, καθώς ο κορωνοϊός “καλπάζει” στην Κάλυμνο. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η κατάσταση είναι πλέον εξαιρετικά σοβαρή και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει την ατομική ευθύνης προστασίας για να προφυλάξει και τους γύρω του. Θετικός στον ιό βρέθηκε και υπάλληλος του Δήμου, ενώ νόσησαν και όλα τα μέλη της οικογένειάς του, όπως είπε.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

Για τα αποτελέσματα των μετρήσεων, μίλησε στο kalymnos-news.gr ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μικές Ρήγας, ο οποίος όπως είπε, είναι η τέταρτη φορά που στέλνονται δείγματα για μετρήσεις και η πρώτη φορά που τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού έδειξαν ότι υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο στο νησί. Όπως συμπλήρωσε τα αποτελέσματα των μετρήσεων τα πήραν χθες και δείχνουν ότι το ιικό φορτίο είναι αυξημένο σε covid-19. Από τις μετρήσεις στο δείγμα που στάλθηκε αντιστοιχούν σε 130 ενεργά κρούσματα περίπου στο νησί και μάλιστα υπάρχει μία απόκλιση, που μόνο προς τα πάνω μπορεί να είναι. Ο αριθμός κρουσμάτων που έχει εντοπισθεί από ελέγχους, αποτυπώνεται και στα λύματα του βιολογικού καθαρισμού του νησιού. Όπως εξήγησε, για τα δείγματα που λαμβάνονται από το βιολογικό αντιπροσωπεύουν τη συνολική εικόνα, αφού και τα λύματα από εκκενώσεις καταλήγουν στο βιολογικό. Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, έκανε έκκληση για σεβασμό και τήρηση των μέτρων που προβλέπονται  και όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να τελειώσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα από την πανδημία που μας ταλαιπωρεί.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Επιπλέον, και οι νοσοκομειακοί γιατροί Καλύμνου, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Aigaiotv απηύθυναν έκκληση από την πλευρά του, τονίζοντας ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες η προσέλευση ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του νησιού είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Τα περιστατικά έχουν αυξηθεί σε αριθμό και σε βαρύτητα. Είναι πλέον βαριά τα περιστατικά. Το προσωπικό κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και το σύστημα Υγείας στο Νοσοκομείο δέχεται απίστευτη πίεση. Θερμή παράκληση στον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα. Κρίνεται ένας τόπος υψηλής επικινδυνότητας. Τις 15 ημέρες έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές, ενώ το προσωπικό είναι περιορισμένο. Οι γιατροί έχουν και τους υπόλοιπους ασθενείς και η πίεση ίσως μας οδηγήσει σε αδυναμία ν’ αντιμετωπίσουμε αυτά τα περιστατικά. Οι γιατροί κυριολεκτικά δεν προλαβαίνουν...”, ανέφεραν τρεις νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ τόνισαν ότι οι εστίες είναι κυρίως δύο, ως προς την υπερμετάδοση του ιού και αφορούν σε δύο ενορίες του νησιού.

 

 409 total views,  4 views today