Περίπου 2.000-2.500 επισκέπτες βρίσκονται στην Κάρπαθο αυτή την περίοδο για διακοπές, όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Γιάννης Νισύριος.

Όπως είπε, δειλά-δειλά βελτιώνεται μέρα με την ημέρα η τουριστική κίνηση στο νησί, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την επισκεψιμότητα των προηγούμενων χρόνων.

Ο κ. Νισύριος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού στην Κάρπαθο, διαψεύδοντας τα fake news που διαδόθηκαν ότι φιλοξενούνται κρούσματα σε δωμάτια καραντίνας του νησιού.

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος για το νέο Νοσοκομείο, είπε ότι αν και δεν τον έχει ενημερώσει κανείς μέχρι σήμερα, πλην της επίσκεψης του κ. Γρηγόρη Ρουμάνη που δέχθηκε χθες στο γραφείο του, και ο οποίος αναλαμβάνει χρέη προσωρινού Προέδρου του νοσηλευτικού ιδρύματος και συνομίλησαν για κάποια διαδικαστικά ζητήματα, υπογράμμισε ότι η μεταφορά στο νέο Νοσοκομείο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, οπότε και θα ξεκινήσει η λειτουργία του.

Παράλληλα εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, μη κρύβοντας τη δυσαρέσκεια του για τη “βιαστική” μετακίνηση στο νέο Νοσοκομείο, όταν δεν έχει διευθετηθεί το θέμα του κόμβου, μπροστά από το νοσηλευτικό ίδρυμα, λόγω της επικινδυνότητας που κρύβει το σημείο.

“Κανένας δε μας ενημέρωσε. Δεν γνωρίζω γιατί τέτοια βιασύνη και ποιός την επιβάλλει, όταν δεν έχει ολοκληρωθεί ο κόμβος”, είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι το νέο Νοσοκομείο είναι πολύ καλοφτιαγμένο, θυμίζοντας Νοσοκομεία της Αμερικής όπως ισχυρίσθηκε, και το χαρακτήρισε στολίδι για το νησί.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ενίσχυσή του και από τον προϋπολογισμό του Δήμου Καρπάθου, που θα αναμορφωθεί, και από τις 20.000 € που προβλεπόταν, θα πάει στις 100.000 € για φέτος και 200.000 € για τον επόμενο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Λέρος: Tο πρόγραμμα της 77ης Επετείου Μνήμης για το Β. Όλγα

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι εντός των ημερών αναμένεται και η δημοσίευση στο ΦΕΚ της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και  διοικητικού προσωπικού, που θα αναλάβουν υπηρεσίες σε Νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτό της Καρπάθου.

 1,873 total views,  2 views today