Μια περιπέτεια με αίσιο τέλος έζησαν 4 νέα παιδιά, δυο αγόρια και δυο κορίτσια, περίπου 25 ετών και μαζί τους ένα παιδί 4 ετών, χθες το βράδυ στην περιοχή της Λάστου Καρπάθου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία Γιάννη Λυριστή, οι νεαροί είχαν ανέβει στο βουνό, όπως έκαναν και αρκετοί κάτοικοι της Καρπάθου, αψηφώντας τις απαγορεύσεις για να χαρούν το χιόνι. Σημειώνεται ότι είναι το σημείο που ανέβηκαν οι τολμηροί νέοι για να απολαύσουν το λευκό τοπίο από τη χιονόπτωση, είναι το ψηλότερο βουνό της Καρπάθου, αλλά και της Δωδεκανήσου, με υψόμετρο 1.215 μέτρα.

Τα πέντε άτομα εγκλωβίστηκαν από την κακοκαιρία και τη σφοδρή χιονόπτωση και ειδοποίησαν στις 17.30 το 112, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια από την Πολιτική Προστασία, την Πυροσβεστική και τον Στρατό.

Ο Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Μπαλάτσης, ο Πυραγός Δημήτρης Αϊβάτογλου και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Λυριστής. Με την Αστυνομία να έχει πάρει θέση στο ύψος της Βωλάδας. Με ένα βαρύ μηχάνημα, ένα γκρέιτερ του Δήμου, άνοιξαν δρόμο και λίγο μετά τις 20.30 οι νέοι εντοπίστηκαν σε έναν γειτονικό στάβλο που είχαν καταφύγει. Μια πραγματικά δύσκολη επιχείρηση στη Λάστο. Στα 800 μέτρα υψόμετρο με 30 πόντους χιόνι και με θερμοκρασία -7 °C ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αξίζει το μπράβο στην ομάδα που τα κατάφερε.

Για τον απεγκλωβισμό των νεαρών μίλησε στον sky ο Δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος, αναφερόμενος στην αίσια έκβαση της επιχείρησης. “Τέλος καλό, όλα καλά…” είπε μεταξύ άλλων.

 602 total views,  2 views today