Ανανέωση:

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 43 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας

Και τα τριάντα έξι (36) εισαγόμενα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Προμαχώνα. Η πλειονότητα των κρουσμάτων κορωνοϊού, 20 τον αριθμό, αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών.

Από τα υπόλοιπα, τέσσερα (4) κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου και ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Σε νέα επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγα λεπτά με τον Δήμαρχο Καρπάθου Γιάννη Νισύριο μας δήλωσε ότι δεν έχουν βγει ακόμη όλα τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο νησί, και μέχρι σήμερα -μετά τα κρούσματα που εμφάνισαν τα δύο ζευγάρια των ομογενών που επισκέφθηκαν το νησί ερχόμενοι με τον μολυσματικό ιό από το Τέξας της Αμερικής- ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έχει φθάσει τα έξι (6). Ο ίδιος εκτιμά ότι τα κρούσματα είναι από το χωριό Σπόα, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται

Σημειώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι υπήρχε η ενημέρωσή μας από τον Δήμαρχο Καρπάθου πως μέχρι το μεσημέρι είχαν βγει τα αποτελέσματα από την Αθήνα για το 75% των δειγμάτων που ελήφθησαν από τους κατοίκους, το Κέντρο Υγείας του νησιού και το αεροδρόμιο (στους τουρίστες που αφίχθησαν από Ολλανδία), και αναμενόταν απόψε το βράδυ το υπόλοιπο 25%, που όμως θα ανακοινωθεί τελικά αύριο.

Oι νεκροί στη χώρα μας είναι 193 καθώς λίγο πριν βγει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, έγινε γνωστό πως μία 83χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» έφυγε από τη ζωή.

Σημειώνεται ότι έντεκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 3562.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 43 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3562, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

852 (23.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1936 (54.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 4,002 total views,  2 views today