Κάρπαθος: Στα χέρια της αστυνομίας οι δύο δράστες πίσω από τη ληστεία-μαμούθ

298

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δυο ατόμων που βρίσκονται πίσω από τη ληστεία μαμούθ σε σπίτι ηλικιωμένης στην Κάρπαθο.

Την 4η Σεπτεμβρίου 2021 στις 21:50 μια 75χρονη Ελληνικής καταγωγής κατήγγειλε στο ΑΤ Καρπάθου ότι στο χρονικό διάστημα από τις 7:30 μέχρι και 17:30 της ίδια ημέρας, και ενώ η ίδια απουσίαζε από την οικία της, άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι και της αφαίρεσαν πολλά αντικείμενα αξίας.

Συγκεκριμένα από το σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας έλειπαν 2 χρυσοί σταυροί, δυο χρυσά κολιέ, 4 ζευγάρια σκουλαρίκια, 4 σκουλαρίκια χρυσά με διαμαντένιες πέτρες, 4 λίρες Κύπρου, ένα χρυσό πεντόλιρο Ελλάδας, μια χρυσή αλυσίδα χεριού και μια χρυσή αλυσίδα λαιμού, 10 χρυσά δαχτυλίδια με πέτρες, ένα laptop μια κουρευτική μηχανή και περίπου 450 δολάρια σε μετρητά. Υπολογίζεται ότι τα κοσμήματα ήταν αξίας περίπου 15.000 ευρώ.

Ποινικές διώξεις σε δυο άνδρες

Από την προανάκριση της υπόθεσης βγήκαν στην επιφάνεια πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο φερόμενος ως δράστης έφυγε από το νησί της Καρπάθου με προορισμό τη Ρόδο. Οι αστυνομικοί κινήθηκαν άμεσα και στις 20:45 τον εντόπισαν στο λιμάνι και προχώρησαν στη σύλληψη του.

Μετά τον έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν στις τσέπες του μια χρυσή λίρα και ένα χρυσό δαχτυλίδι. Μάλιστα ο κατηγορούμενος είχε κρύψει στο εσωτερικό του παντελονιού του 234 δολάρια και διάφορες ναρκωτικές ουσίες.

Κατά την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε και συνεργό. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι ο δεύτερος μένει στην Κάρπαθο και δεν άργησαν να βρεθούν στο σπίτι του. Εκεί βρέθηκαν διασκορπισμένα διάφορα αντικείμενα που δείχνουν ότι τράπηκε σε άτακτη φυγή αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύλληψη. Στην αυλή του σπιτιού βρέθηκαν κλοπιμαία.

Πηγή: iefimerida.gr