Καββαθάς :Το κύκνειο άσμα της εστίασης θα είναι φέτος

229

Το κύκνειο άσμα της εστίασης θα είναι μέσα στο 2022  αν δεν εφαρμοσθούν μέτρα για την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται από τα μέτρα που τέθηκαν  σε εφαρμογή  για τον περιορισμό της πανδημίας δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς και πρόσθεσε πως δεν αποτελεί απάντηση το επιχείρημα στελεχών του οικονομικού επιτελείου  της κυβέρνησης  ότι τα προβλήματα στον κλάδο είναι κακή  φωτογραφία της στιγμής.

«Η πολιτεία έπρεπε να ανακοινώσει και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Δεν  μπορεί να κλείνουν ουσιαστικά με κρατικά εντολή. Η διασκέδαση είναι σε άτυπο lockdown και η εστίαση έχασε το 70% του τζίρου της και δεν υπάρχει κανένα μέτρο  για όλο το  προσωπικό», τόνισε ο κ. Καββαθάς .

«Ανακοινώθηκαν μέτρα για τον Ιανουάριο που επιδοτούν το 50% του αυξημένου κόστους. Είναι βέβαιο πώς αν δεν γίνει κάτι το  κύκνειο άσμα της εστίασης θα είναι το τρέχον έτος .Η πανδημία θα έχει περάσει και  οι επιχειρήσεις της εστίασης δεν θα είναι βιώσιμες. Σε αυτό τον τομέα δουλεύουν 320.000 εργαζόμενοι  και ο κύκλος εργασιών είναι έξι δις ευρώ.  Για κάθε ένα εκατομμύριο που χάνει η εστίαση η οικονομία χάνει 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Συμπαρασύρει και άλλους κλάδους της οικονομίας», τόνισε ο  πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Σε ερώτηση για τις απαντήσεις που λαμβάνει από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

«Καταθέσαμε σειρά προτάσεων  μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων. Αυτό που άκουσα και μου έμεινε πως είναι η φωτογραφία της στιγμής κακή . Δεν είναι καλή η κατάσταση. Το προσωρινό για μας μετράει δύο χρόνια τώρα», τόνισε ο κ. Καββαθάς.