Καββαθάς: Χωρίς μέτρα στήριξης της εστίασης και της διασκέδασης έρχονται λουκέτα!

258

«Η εστίαση και η διασκέδαση μπαίνουν σε βαθύτερο lockdown με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση  Ήδη στην πανδημία είχαμε χάσει το 50% του κύκλου εργασιών μας.Δεν θα επιβιώσουν οι επιχειρήσεις αν η κυβέρνηση δεν θέσει  σε εφαρμογή μέτρα  άμεσα όπως δήλωσε στον Sky ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ  και της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

«Η εστίαση μπαίνει σε ένα βαθύτερο lockdown γιατί σε lockdown είναι εδώ και καιρό. Έχουμε χάσει το 50% του κύκλου εργασιών  μας. Και με αυτά τα  μέτρα μπαίνουμε σε ένα βαθύτερο lockdown με ευρύτερες συνέπειες», είπε ο κ. Καββαθάς

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ και της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε πως στην Ελλάδα οι συνήθειες είναι διαφορετικές.

«Δεν είμαστε σε μια βόρεια Ευρωπαϊκή χώρα αλλά στην Ελλάδα όπου εδώ τρώμε  μετά τις 21:30 το βράδυ. Αυτό σημαίνει πως τα καταστήματα θα λειτουργούν για μιάμιση ώρα γιατί στις  23:30 πρέπει να δίνουν τους  λογαριασμούς. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να πάρει άμεσα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων του τομέα», είπε ο κ. Καββαθάς και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να καθυστερεί τα μέτρα στήριξης του κλάδου.

Οι  επιχειρηματίες της  εστίασης όπως τόνισε είχε συσσωρευμένες υποχρεώσεις  και τώρα βρίσκεται μπροστά στις ανατιμήσεις των ειδών πρώτης ανάγκης και της ενέργειας.

«Αυτά  δημιουργούν  ένα εκρηκτικό κλίμα στον κλάδο. Θα γίνουν  πραγματικότητα  οι εκτιμήσεις για τη βιωσιμότητα των  επιχειρήσεων. Είναι μονόδρομος η εφαρμογή μέτρων στήριξης.  Αν δεν υπάρξουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων  θα υπάρξουν λουκέτα», τόνισε.

Ο κ. Καββαθάς τόνισε πως εκτός  από τα οικονομικά  μέτρα στήριξης θα χρειαστεί να επανέλθει και μέτρο της αναστολής των συμβάσεων για το προσωπικό στην εστίαση.