Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα ο κ. Λέκκας τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ότι ο σεισμός «δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας» που προ ημερών είχε προκαλέσει σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο σεισμός εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα ενός τεκτονικού βυθίσματος ανατολικά της Ρόδου προς την Τουρκία που φθάνει τα 4 χιλιόμετρα. Αυτό το βύθισμα έδωσε το σημερινό σεισμό, και στο νότιο τμήμα έδωσε ένα σεισμό 5,2 βαθμών προ μηνός περίπου, αλλά οι σεισμοί δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με το ρήγμα της Ανατολίας» σημείωσε.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ πρόσθεσε ότι αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς που θα φτάσουν έως και τα 4,5 Ρίχτερ. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές από το σεισμό.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τον σεισμό της Ρόδου έντασης 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7:44 σήμερα το πρωί.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τον σεισμό συνηθισμένο, παρότι έχει αξιόλογο μέγεθος. «Βρισκόμαστε στο ανατολικό σεισμικό τόξο που είναι πάρα πολύ ενεργό» πρόσθεσε, τονίζοντας πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας».
Μάλιστα πρόσθεσε πως ο σημερινός σεισμός στη Ρόδο δεν σχετίζεται με τον πρόσφατο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη».

Υπενθυμίζεται πως στις 26 Σεπτεμβρίου η Κωνσταντινούπολη ταρακουνήθηκε από σεισμό έντασης 5,8 Ρίχτερ,ενώ στην πόλη σημειώθηκαν αρκετές ζημιές.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει έντονη μετασεισμική ακολουθία, είπε επίσης, σημειώνοντας όμως ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς. Ωστόσο το ίδιο καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στη Ρόδο.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δίνει 5,1 Ρίχτερ

Μόλις σημειώθηκε η σεισμική δόνηση στη Ρόδο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έδωσε στη δημοσιότητα την καταγραφή μετα στοιχεία του σεισμού. Η ένταση ήταν 5,1 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 16 χιλιόμετρα.

 244 total views,  2 views today