Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ ανέρχονται σε 1.152, ένα στη Ρόδο, ενώ είχαμε και επτά θανάτους από την πανδημία. Την ίδια ώρα γεμάτα είναι τα κρεβάτια στη μονάδα covid-19 του Νοσοκομείου μας, σύμφωνα με την Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου, Πολύμνια Γαλανού.

Η ίδια εκτιμά ότι η κατάσταση αρχίζει πλέον και γίνεται άκρως ανησυχητική, αφού “η μονάδα covid είναι γεμάτη, χθες είχε έξι ασθενείς με βαριά πνευμονία και δύο επιπλέον ασθενείς μεταφέρθηκαν σε επάνω όροφο, καθότι στο σχεδιασμό ήταν η δημιουργία μίας ακόμη αίθουσας για ασθενείς με κορονοϊό, αφού δε φθάνει ο υπάρχον χώρος”.

Εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης ανακοίνωσε την μετατροπή της μίας Παθολογικής Κλινικής σε μονάδα Covid.

Ωστόσο, μιλώντας στον sky εμφανίσθηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα βρίσκεται σε επαγρύπνηση, υπάρχει προβληματισμός κι ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

“Υπάρχει προβληματισμός, θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Σε σχέση με το εγγύς παρελθόν έχουμε αύξηση των περιστατικών. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε προκύψει, ενώ είμαστε ένα από τα τρία Νοσοκομεία της χώρας που έχουμε αναλυτή υψηλής ποιότητας”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουμάνη, χθες πήραν εξιτήριο δύο ασθενείς και στη μονάδα covid-19 νοσηλεύονται σήμερα τέσσερα άτομα.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Π. Γαλανού, μιλώντας στον sky υποστήριξε ότι η διοίκηση θα έπρεπε να διατηρήσει τις επιφυλάξεις της, καθώς η Ρόδος καθημερινά παρουσιάζει αυξητική τάση στην εμφάνιση κρουσμάτων, ενώ και χθες το βράδυ επιβεβαιώθηκαν πολλά νέα περιστατικά στο Νοσοκομείο μας. Παράλληλα καυτηρίασε το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας είναι θετικοί στον ιό, ενώ υπάρχει και μερίδα πολιτών που νοσεί και το αποκρύπτει.

“Θα έπρεπε να διατηρήσει μία επιφύλαξη ο Διοικητής, αλλά είναι μία τακτική των διοικήσεων να εμφανίζονται πιο καθησυχαστικοί. Η Ρόδος είναι όμως σε φάση ανόδου στην εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού. Δεν είμαστε στην περίοδο του Ιουνίου. Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι θετικοί και είναι αρκετοί. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που το αποκρύπτουν ότι ασθενούν από κορωνοϊό. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα περιστατικό για τη Ρόδο, όμως το βράδυ βγήκαν πολλά περισσότερα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά, σε υψηλό μονοψήφιο νούμερο”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΣΤΗ ΣΟΡΩΝΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια, πραγματοποιεί στη Ρόδο δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Για το σκοπό αυτό, τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται σήμερα στις 11:30 το πρωί, στο Κοινοτικό Κατάστημα Σορωνής. Οι δειγματοληψίες γίνονται σε εθελοντική βάση, ανώνυμα και δωρεάν.

ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Σε ισχύ έχουν τεθεί από τις 6 το πρωί τα νέα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, που θα ισχύσουν για έναν μήνα. Μεταξύ των νέων μέτρων περιλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο σε κλειστούς, όσο και σε ανοιχτούς χώρους και ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

 1,816 total views,  2 views today