Κορυφώνεται σήμερα ο νέος μίνι  καύσωνας, που ανέβασε σημαντικά τις θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το κύμα ζέστης θα κορυφωθεί σήμερα, Τετάρτη 11/8, με τη θερμοκρασία, κυρίως στα κεντρικά και τα ηπειρωτικά, να φτάνει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες κατά τόπους

Οι μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 11/8 στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41-42 ⁰C, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37-38 ⁰C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39-40 ⁰C.

Στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν επίσης σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Ανατολική Ρόδο τους 38-39 ⁰C, στην Κρήτη τους 39-41 ⁰C, στις Κυκλάδες και στο Ιόνιο τους 36-37 ⁰C.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τις θερμές ώρες της Τετάρτης 11/8 αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.

Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει και για περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας.

 

 

 

Πτώση της θερμοκρασίας εν όψει

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη 12/8 και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, 14/8-15/8, όπου οι θερμοκρασίες φαίνεται να επανέρχονται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 359 total views,  2 views today