Η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ήταν ένα από τα  θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση εργασίας που είχαν  προσφάτως οι διοικήσεις του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου.

Στο θέμα αναφέρθηκε με δηλώσεις του σήμερα ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σπανός .

Στην ουσία αποφασίστηκε να  συνεχιστούν οι πιέσεις προς τα αρμόδια  υπουργεία για να επανέλθει το ειδικό καθεστώς.

«Συζητήσαμε για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και κρίναμε πως οι πιέσεις στα αρμόδια υπουργεία πρέπει να συνεχιστούν», είπε ο κ. Σπανός.

Σε ερώτηση για την υλοποίηση της καμπάνια για τους εμβολιασμούς ο κ. Σπανός είπε πως θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό  με κάποιες άλλες ενέργειες.

Εξελίξεις όπως είπε θα υπάρξουν και για τα ανοικτά κέντρα εμπορίου.

Σχετικά καλά εξελίσσεται  η τουριστική κίνηση

Ο κ.Σπανός αναφέρθηκε και στην εξέλιξη της φετινής σεζόν που όπως είπε κρύβει εκπλήξεις.

«Τώρα είμαστε στην ευχάριστη πλευρά  αφού η κίνηση είναι αυξημένη. Δεν έχουμε πιάσει τα επιθυμητά επίπεδα. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε όμως. Αν δεν αυξηθούν περισσότερα τα κρούσματα ίσως να είναι καλά τα αποτελέσματα της σεζόν», υπογράμμισε ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου.

«Ελπίζουμε να συνεχιστεί η πτωτική πορεία των κρουσμάτων και να μην έχουμε μέτρα και περιορισμούς. Απέχουμε αρκετά όμως από το να δημιουργήσουμε το τοίχος ανοσίας. Δεν αρκούν οι εμβολιασμοί. Χρειάζεται να τηρούμε και  τα μέτρα. Έτσι  θα  διατηρήσουμε το καλό κλίμα στις κρατήσεις και στην αγορά», είπε ο κ. Σπανός.

 373 total views,  2 views today