Στις 17 Φεβρουαρίου θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΞΕΕ από το Iνστιτούτο  Τουριστικών Ερευνών  και Προβλέψεων  για τα αποτελέσματα της σεζόν του 2019.

Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στην Αθήνα όπως  τόνισε μιλώντας στον Sky  η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και Γ Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ  κ. Κωνσταντίνα Σβύνου.

Τα στοιχεία δείχνουν πως το Νότιο Αιγαίο είχε άριστες επιδόσεις τόσο σε αφίξεις όσο και σε έσοδα.

Όσο για τη σεζόν του 2020 τα μηνύματα σε ότι αφορά τις κρατήσεις στα  ξενοδοχεία της Κω είναι θετικά όπως τόνισε η κ. Σβύνου.

«Φαίνεται πως ο προορισμός μας πάει καλά. Παρατηρείται αύξηση των κρατήσεων από την αγορά της Ολλανδίας. Καλά είναι τα μηνύματα που  έρχονται  και από την Μεγ. Βρετανία. Η μόνη αγορά   από την οποία έχουμε στασιμότητα και ερωτηματικά είναι η Γερμανική», είπε η κ. Σβύνου και πρόσθεσε πως το τοπίο για την τουριστική αγορά του Βερολίνου θα είναι  πιο ξεκάθαρο μετά την  έκθεση ΙΤΒ  που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

«Τα τελευταία χρόνια  δεν έχουμε πρώιμες κρατήσεις από την Γερμανική τουριστική αγορά . Κινητοποιείται περισσότερο  από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής», τόνισε η κ. Σβύνου.

Όσο για  μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις  από όλες τις αγορές  η κ. Σβύνου δήλωσε:

«Είναι ψηλά οι κρατήσεις . Πιστεύω πως οι αριθμοί θα ισορροπήσουν.  Πρέπει να εστιάσουμε όμως και  στον ποιοτικό τουρισμό . Τα τελευταία χρόνια είδαμε να μειώνεται η διαφορά μεταξύ αφίξεων και εισπράξεων .  Αυτό σημαίνει πως βαδίζουμε προς το στόχο μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ν. Αιγαίο: Στις 825.923 οι διεθνείς αφίξεις ως τα μέσα Σεπτέμβρη

«Αν και το 2020 κλείσει  στα ίδια επίπεδα με το 2019 θα είμαστε ικανοποιημένοι.  Θα είμαστε ακόμη πιο ικανοποιημένοι αν αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τις τουριστικές εισπράξεις», τόνισε η κ. Σβύνου.

Σε ερώτηση αν οι συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας έχουν επηρεάσει τον τουρισμό η κ. Σβύνου δήλωσε:

«Δεν επηρεάζεται η Ελλάδα αλλά ούτε και η Τουρκία παρότι έχει πολλά μέτωπα ανοικτά.  Δεν έχουν εκφραστεί ανησυχίες ακόμη. Αλλά στον τουρισμό δεν μπορεί κανείς να επαναπαύεται. Ας ελπίζουμε ότι οι τόνοι θα είναι χαμηλοί. Η οποιαδήποτε ελληνοτουρκική κρίση θα θέσει σε  κίνδυνο ολόκληρο το τουριστικό προϊόν της χώρας μας».

Όσο για την τυχόν επίδραση του μεταναστευτικού στον τουρισμό η κ . Σβύνου είπε:

« Όσο γίνεται σωστή διαχείριση του μεταναστευτικού και εμείς φροντίζουμε  να δουλεύουμε μαζί με τους υπεύθυνους και σε επίπεδο μάρκετινγκ και δεν εκθέτουμε τον προορισμό μας μπορούμε να προστατεύσουμε το τουριστικό μας προιόν.Κανείς δεν είναι βέβαιο πως θα λειτουργήσει η απόφαση της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προβλήματος. Εμείς θέλουμε να γίνεται  η αντιμετώπιση του προβλήματος  με τρόπο που να μην επηρεάζει το τουριστικό μας προϊόν .  Όλοι πρέπει να δουλέψουμε για να προστατεύσουμε τον τουρισμό  αλλά και τον τόπο μας» .

 134 total views,  2 views today