Πολύ καλά εκτιμάται ότι θα  εξελιχθεί ο τομέας της κρουαζιέρας για το έτος 2022 σε ότι αφορά τη Ρόδο.

Τα στοιχεία δείχνουν πως έχουν προγραμματιστεί  478 κατάπλοι  κρουαζιεροπλοίων στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, αριθμός αρκετά σημαντικός αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει ο κορονοϊός.

Μέχρι την άνοιξη όπως δήλωσε σήμερα στο skyrodos.gr  ο πρόεδρος της  Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων κ. Θεόδωρος Κόντες  θα έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα που δημιουργεί ο κορονοϊός.

Τώρα  όμως  η κατάσταση είναι δύσκολη όπως είπε καθώς στην  Αμερική, έχουν  δοθεί οδηγίες να μην γίνονται κρουαζιέρες εξαιτίας της πανδημίας.

Και οι κατάπλοι των κρουαζιεροπλοίων, τώρα, για την Καραιβική ανακλήθηκαν.

Να σημειωθεί πως μεγάλες εταιρείες όπως η MSC  Azamara   και η   Norwegian, είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν κατάπλους σε λιμάνια της Αφρικής καθώς πρόκειται για νέους και πολλά υποσχόμενους προορισμούς. Η εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον όμως,  τίναξε τα προγράμματα στον αέρα και ακυρώθηκαν τα πάντα.

Ο κ. Θεόδωρος Κόντες εκτίμησε πως στη Ρόδο δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την πανδημία, καθώς έως την άνοιξη θα εκτονωθεί η κατάσταση.

«Εκτιμώ ότι το 2022 θα έχουμε το 55% της κίνησης του έτους 2019. Πλήρως στα δεδομένα του 2019  θα φθάσουμε το 2025», είπε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχει κάνει το 2022 σε όλη τη χώρα είχαμε 1.200 κατάπλους με ένα εκατομμύριο επιβάτες στοιχεία που δείχνουν πως ο τομέας και δυναμική είχε και άντεξε σε συνθήκες κορονοϊού.

 

 190 total views,  2 views today