«Έχουμε πολύ δρόμο τώρα μπροστά μας παρά το ότι  είχαμε μια μεγάλη εσωκομματική νίκη. Εμείς που τον στηρίζουμε τόσα χρόνια νιώθουμε ικανοποιημένοι. Δεν υπάρχουν όμως νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ».

Αυτό δήλωσε στον Sky το  μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής κ.  Βάιος Καλοπήτας με αφορμή την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.

Όσο για τους πολίτες που δεν ψήφισαν τον κ. Ανδρουλάκη χθες ο κ. Καλοπήτας είπε ότι πρέπει να συνεχίσουν περήφανα.

«Να συνεχίσουν πρέπει υπερήφανα όπως κάναμε και εμείς όταν στις προηγούμενες εκλογές υπέστη ήττα ο κ. Ανδρουλάκης από την Φώτη Γεννηματά.  Είμαστε εδώ  όλοι μαζί για να ενώσουμε όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ για να κάνουμε ξανά την παράταξη μεγάλη. Έχουμε ένα δυνατό όπλο που είναι η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών. Ο κόσμος έδωσε μεγάλη δυναμική στο κόμμα που δεν έχει προηγούμενο εν καιρώ πανδημίας. Εμείς θα κρατήσουμε την παρακαταθήκη των προηγουμένων προέδρων. Θα την  έχουμε ως ιδεολογική πυξίδα για να έρθουμε στη θέση που μας αξίζει. Από και στο εξής το ΠΑΣΟΚ θα έχει  φωνή παντού σε όλους τους φορείς και τις οργανώσεις. Θα το δείτε από την κοινωνία», δήλωσε ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

 Σε ερώτηση αν έχουν δοθεί οι οδηγίες από τώρα για το πώς θα λειτουργήσει το κόμμα.

«Με τον κ. Ανδρουλάκη μιλάμε εδώ και πολλά χρόνια. Με μια ομάδα ανθρώπων συζητούμε και σχεδιάζουμε για το πως θα πορευθεί το κίνημα. Λογικό και επακόλουθο είναι να ξέρουμε για το που θα πάει το κόμμα. Ξέρουμε που θέλει να πάει καθώς υπάρχει σχέδιο. Το ζητούμενο είναι να έρθουν οι νέοι κοντά μας. Και οι σύντροφοι που ήταν χρόνια στο ΠΑΣΟΚ έχουν θέση στο κόμμα», είπε.

Σε ερώτηση για το αν έχουν προγραμματιστεί τα βήματα για την ανανέωση του κόμματος ο κ. Καλοπήτας τόνισε πως θα γίνει κάλεσμα σε κάθε πολίτη που είχε απομακρυνθεί από το κόμμα.

«Θα κάνουμε ένα κάλεσμα σε όλους. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε οργανώσεις που θα έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία και θα οδεύσουμε στο συνέδριο για να εκλέξουμε νέα κεντρική πολιτική επιτροπή και γραμματέα. Επίσης θα επανέλθουν και τα σύμβολα μας. Επιπλέον  πρέπει να δίνουμε τη μάχη έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Η γραπτή δήλωση

Για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  ο κ. Καλοπήτας προέβη σε γραπτή

Η μεγάλη εσωκομματική εκλογική διαδικασία ανέδειξε Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Νίκο Ανδρουλάκη. Βέβαια, από το αποτέλεσμα των εκλογών προκύπτουν μόνο νικητές. Με μεγαλύτερο νικητή και πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια και στους έξι υποψηφίους, που κατάφεραν να δώσουν λόγο και αφορμή σε 270.000 Δημοκράτες πολίτες να επιστρέψουν στο πολιτικό τους σπίτι.

Το ποσοστό συμμετοχής των Δωδεκανησίων στις εκλογές αυτές και η επιλογή πολιτικής ανανέωσης είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για το μέλλον. Από σήμερα, την επόμενη μέρα και την απαρχή του νέου ΠΑΣΟΚ, είμαστε μαζί, ενωμένοι και οδεύουμε σε κοινή πορεία με σκοπό την ανασυγκρότηση του χώρου.

Είναι υποχρέωση μας να μπούμε εκ νέου σε διάλογο με τα ακροατήρια που παραδοσιακά εξέφραζε η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, διαμορφώνοντας μια νέα πολιτική ατζέντα.

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη νέα εποχή του ΠΑΣΟΚ, η παράταξή μας θα αποτελέσει το ανάχωμα στην αλαζονική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, ασκώντας ουσιώδη αντιπολίτευση, λειτουργώντας με διαφάνεια, με όργανα που θα προέρχονται από δημοκρατικές διαδικασίες και προάγοντας τον πλουραλισμό.

Η παρακαταθήκη των προηγούμενων Προέδρων θα αποτελέσει την ιδεολογική και οργανωτική μας πυξίδα, για να συνθέσουμε απόψεις, να αποκτήσουμε μέλη σε κάθε χωριό και σε κάθε νησί, να λάβουμε πίσω όσα μας ανήκουν στον χώρο της Κεντροαριστεράς, να ξεμπερδέψουμε με τους πάσης φύσεως καπηλευτές των αξιών της Σοσιαλδημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, αλλάζοντας εποχή και γενιά. Και θα πρωταγωνιστεί ξανά στο πολιτικό προσκήνιο ως γνήσιος εκφραστής των αξιών της Δημοκρατίας και της Προόδου. Και ο ήλιος θα ανατείλει ξανά για την Κεντροαριστερά, για την ισότητα, για την κοινωνία, για την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε τους χιλιάδες πολίτες που κατέφθασαν στις κάλπες και τις δύο Κυριακές. Από εδώ και πέρα θα προχωράμε #μαζί_μπροστά.

 292 total views,  2 views today