«Τα βλέμματα του προοδευτικού κόσμου είναι στραμμένα στο Κίνημα Αλλαγής.  Περιμένουν το αποτέλεσμα της διαδικασίας και το ντιμπέητ.Το εγχείρημα και ο πρώτος στόχος είναι η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτό  θα δώσει ώθηση στο κόμμα» .

Αυτό υπογράμμισε σήμερα μεταξύ άλλων μιλώντας στον Sky το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής κ. Βάιος Καλοπήτας.

Αναφέρθηκε και  στο  ντιμπέητ της 29ης Νοεμβρίου στο οποίο δεν θα λάβει μέρος ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

«Ο κόσμος περιμένει να ακούσει από όλους τις απόψεις και τις θέσεις τους, Ο πρώην πρωθυπουργός λέει πως θα ήθελε ένα άλλου τύπου ντιμπέητ διαλόγου με τους συνυποψήφιους του. Θεωρώ πως έπρεπε  να πάμε στο πετυχημένο μοντέλο του 2017.Τότε ήρθαν 217.000 πολίτες με τους οποίους ουσιαστικά  συνιδρύσαμε το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό δεν κατέστη δυνατό . Προχωράμε με τους 5 συνυποψήφιους» , τόνισε ο κ. Καλοπήτας.

Σχετικά με το  κλίμα και την εξέλιξη της διαδικασίας ο κ. Καλοπήτας  είπε:

«Πρέπει να δούμε τι έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Και η ελληνική κοινωνία  θέλει  ένα σύγχρονο κόμμα που να λειτουργεί από τη βάση των μελών. Δηλαδή τα μέλη του θα έχουν λόγο στις αποφάσεις. Θα έχει ένα σχέδιο αποκέντρωσης των εξουσιών . Θα πρέπει να βάλουμε ψηλά τα θέματα που αφορούν την υγεία την Παιδεία και θα έχουμε και μια ατζέντα την κλιματική αλλαγή. Όλα αυτά απασχολούν την περιοχή μας. Αν όλα αυτά δεν εκφράζονται από το Κίνημα Αλλαγής θα μείνουμε στο δικομματισμό που υπάρχει. Η σοσιαλδημοκρατία αντεπιτίθεται. Πρέπει να όμως και εμείς να βγούμε μπροστά με τεκμηριωμένες θέσεις»

Όσο για το ποιόν  υποψήφιο για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζει ο κ. Καλοπήτας ήταν σαφής και τάχθηκε όπως και το 2017 υπέρ του ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

«Το κόμμα χρειάζεται νέο αρχηγό με έργο και αναγνώριση. Υπάρχει κοινωνικό αίτημα για πολιτική αλλαγή. Ο χώρος μας ζητάει μια πολιτική ανανέωση. Θα πράξω όπως και το 2017 δηλαδή θα  στηρίξω μια υποψηφιότητα που πιστεύω πως ξεχωρίσει και αυτή είναι του Νίκου Ανδρουλάκη που δείχνει ενωτικό δρόμο και  προσδίδει πνοή ανανέωσης στο κόμμα. Είναι ένας άνθρωπος της εποχής του, γνωρίζει τα προβλήματα και μπορεί να οργανώσει τις λύσεις σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του σοσιαλισμού . Επομένως θεωρώ πως τα πράγματα  έχουν διαμορφωθεί λίγο ή πολύ σε ότι αφορά τον κόσμο που θα έρθει να ψηφίσει. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν πολιτική αλλαγή  και θα στηρίξει  υποψηφιότητες που το εκφράζουν αυτό . Κανείς δεν  μπορεί να προϊδεάζει το αποτέλεσμα. Δεν πιστεύω τις δημοσκοπήσεις. Εκτιμώ πως θα έχουμε τεράστιες εκπλήξεις.Ο καθένας θα δώσει τον αγώνα του  και  θα δούμε στην  κάλπη  ενωτικά και χωρίς μαχαιρώματα»

 228 total views,  2 views today