Καλοπήτας: Το ΠΑΣΟΚ δίνει ήδη δείγματα σοβαρής αντιπολίτευσης!

439

Στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή  του Κινήματος Αλλαγής για την συγκρότηση των οργανώσεων του κόμματος αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky σήμερα  το μέλος της επιτροπής κ. Βάιος Καλοπήτας.

Με αφορμή την ανακοίνωση των  μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας ο κ. Καλοπήτας κατηγόρησε την κυβέρνηση για ατολμία . Όπως τόνισε τα μέτρα έπρεπε να εφαρμοσθούν άμεσα.

«Εξαγγέλλονται μέτρα σπασμωδικά . Στο μυαλό των κυβερνητικών στελεχών είναι ψηλά το πολιτικό κόστος. Με βάση αυτό κινούνται, αλλά δεν οδηγούμεθα πουθενά έτσι. Στο τέλος έχουμε στα χαμένα την υγεία και την οικονομία», δήλωσε ο κ. Καλοπήτας.

Για τη συγκρότηση των  οργάνων του κόμματος τόνισε πως δεν θα πρέπει να χαθεί η ευκαιρία των 270.000 συνιδρυτών που είναι δηλαδή οι πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.

«Οι  πολίτες μας έχουν δώσει μια δυναμική που αποτυπώνεται και δημοσκοπικά. Δεν θα πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία. Το μοντέλο των διορισμένων οργάνων δεν έδωσε ώθηση στο πολιτικό μας εγχείρημα. Ήρθε η ώρα να επανέλθουμε στο αυτονόητο δηλαδή σε αιρετά όργανα που θα εκλέγονται από τα μέλη», είπε

Στο πλαίσιο αυτό είπε,  θα γίνουν συγκεντρώσεις σε κάθε Δήμο της χώρας.  «Θα δημιουργηθούν χωρικά επαγγελματικά και επιστημονικά δίκτυα και θα γίνει η εκλογή των αποκεντρωμένων δομών.», δήλωσε ο κ. Καλοπήτας.

Σε ερώτηση για το πότε θα γίνει η συγκρότηση των κομματικών οργάνων τόνισε:

“Στις  10  Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Τότε θα καθοριστούν τα  χρονοδιαγράμματα για την συγκρότηση των οργάνων  του κόμματος αλλά και των συνέδρων  καθώς θα ακολουθήσει η διεξαγωγή του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής”

«Είχαμε τοπικά παραιτήσεις στην ΝΕ.  Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα διευθετηθεί το ζήτημα και θα εκλεγεί νέος γραμματέας», τόνισε.

Όσο για την ανταγωνισμό εντός της οργάνωσης τοπικά  τόνισε πως οι  διαδικασίες θα γίνουν όπως προβλέπονται και τα όργανα θα συγκροτηθούν με βάση τις αρχές της  ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ που θέλει το κόμμα ξανά πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Σχετικά με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ  ο κ. Καλοπήτας είπε:

« Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει σίγουρα και ήδη έδωσε το στίγμα του με σοβαρή και δυναμική αντιπολίτευση».