Ανανέωση:

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, ενώ περισσότερο ενισχυμένοι θα είναι στο Ανατολικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, με ένταση έως και 7 μποφόρ.

Ο καύσωνας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη χώρα μας και σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου, καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει κατά τόπους και τους 40 βαθμούς. Ωστόσο, τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες και ενδέχεται να προκαλέσουν πρόσκαιρες μπόρες στις ορεινές περιοχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ηλιοφάνεια περιμένουμε σε ολόκληρη τη χώρα, όμως προς το απόγευμα θα αναπτυχθεί αστάθεια σε ορεινές περιοχές της βόρειας χώρας οπότε δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές μπόρες, με έμφαση στη Δυική Μακεδονία, την Ήπειρο κα ιτη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, ενώ περισσότερο ενισχυμένοι θα είναι στο Ανατολικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, με ένταση έως και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, αργά το μεσημέρι, θα κυμανθεί από 36 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία θα αγγίξει ακόμη και τους 40 βαθμούς.

 803 total views,  2 views today