«Καμιά διαγραφή δεν μπορεί να διαγράψει τους κοινούς μας αγώνες»

1584

Δήλωση έκανε σήμερα μετά από την απόφαση διαγραφής του από την ΝΔ ο Νίκος Γερονικόλας.

Στη δήλωση αναφέρεται στους οικογενειακούς δεσμούς με την οικογένεια Καραμανλή αλλά και την δυναμική στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια απόφαση διαγραφής, όπως επισημαίνει δεν αφαιρεί ιδεολογίες!

Η δήλωση του Νίκου Γερονικόλα

Με αφορμή την διαγραφή μου από το κόμμα, όπως πληροφορήθηκα από το Δελτίο Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου που επικαλείται σχετική απόφαση του κ. Αυγενάκη, θέλω να επισημάνω τα εξής:

Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια Γερονικόλα είμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε υποστηρικτές της Μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξης. Πιστοί διαχρονικά στις Αρχές της Νέας Δημοκρατίας χωρίς σκοπιμότητες, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας.

Από την εποχή του εθνάρχη και ιδρυτή της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Καραμανλή, ήμασταν παρόντες στην πρώτη γραμμή και εκεί θα παραμείνουμε.

Πρόκειται για αναλλοίωτες οικογενειακές πολιτικές καταβολές και αρχές που όχι απλά ενστερνίζομαι, αλλά και που ορίζουν το ιδεολογικό μου πλαίσιο και την πολιτική αισθητική μου.

 Στο πλαίσιο αυτό θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε στις επικείμενες Ευρωεκλογές, που ο ίδιος ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης προσέδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα, αλλά και στις Εθνικές Εκλογές, όποτε γίνουν αυτές, η Νέα Δημοκρατία με την υπεύθυνη και εθνική της στάση να αποκαταστήσει τη ζημιά που προκάλεσε στη χώρα ο λαϊκισμός.

Σε ότι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πάγια άποψη μου, όπως και του συνόλου των νέων, είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να προσεγγίζουμε τα τοπικά ζητήματα με την λογική κομματικών συσχετισμών.

Ως νέος, πιστός στις φιλελεύθερες αρχές και αξίες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, όχι απλά έχω αλλά οφείλω να εξασκώ το δικαίωμα της επιλογής του αυτοδιοικητικού συνδυασμού που θα στηρίξω ή θα μετάσχω. Πόσο μάλιστα όταν επιλέγω να σταθώ στο πλευρό ενός ανεξάρτητου και αδέσμευτου περιφερειακού σχήματος με επικεφαλής τον εξαίρετο επιστήμονα, οικογενειάρχη και ηθικό άνθρωπο Μανώλη Γλυνό.

Δεν μπορώ λοιπόν να απεμπολήσω το δικαίωμα της επιλογής των προσώπων που πιστεύουν ότι μπορούν με ανιδιοτέλεια και ειλικρινή αγάπη  να υπηρετούν τον ευλογημένο τόπο μας.

Τιε επιλογές μου αυτές υιοθετούν και ενστερνίζονται πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως επίσης και χιλιάδες συντοπίτες μου Δωδεκανήσιοι και Κυκλαδίτες με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, από τους οποίους και προτιμώ να κριθώ σε αυτές τις εκλογές.

Καμία διαγραφή δεν μπορεί να διαγράψει από τη συνείδηση των Νεοδημοκρατών τους κοινούς μας αγώνες. Αγώνες που δώσαμε και θα ξαναδώσουμε όποτε η μεγάλη μας Παράταξη μας χρειαστεί.

Ως άνθρωπος είμαι από αυτούς που ονειρεύονται, αγωνίζονται και μπορούν να σταθούν όρθιοι ακόμα και αν δεχτούν χτυπήματα. Σκοπός μου είναι μια κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική.