18 ασθενείς από 40 ετών και άνω νοσηλεύονται με covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι σχετικά σταθερή, όπως δήλωσε στον sky η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Πολύμνια Γαλανού, κρούοντας το καμπανάκι ότι αν δεν προσέξουμε, ο κίνδυνος να μετατραπεί η Ρόδος σε Αθήνα, δεν απέχει πολύ….

Επισήμανε ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων που ανακοινώνονται δεν είναι οι πραγματικοί, αφού τεστ που γίνονται σε ιδιωτικά ιατρεία ενδεχομένως δε δηλώνονται στον ΕΟΔΥ, ενώ και πολλοί ασυμπτωματικοί που δεν έχουν υποβληθεί σε έλεγχο, δεν καταγράφονται.

Η κυρία Γαλανού κρούοντας το καμπανάκι ήταν ιδιαίτερα επικριτική έναντι των πολιτών και κυρίως των νεαρότερων ηλικιών που κυκλοφορούν χωρίς μάσκα, σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο με τον κορωνοϊό να καλπάζει, θέτοντας σε κίνδυνο τον πληθυσμό. Η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών έκανε λόγο για ντροπιαστικές εικόνες στο νησί που δεν απέχουν από το να μετατραπεί η Ρόδος σε Αθήνα.

«Οι αντοχές όλων έχουν εξαντληθεί, αλλά μαζί χάθηκε ο σεβασμός και η αυτοπειθαρχία. Θα μας βουλιάξουν όλους μαζί», είπε φανερά οργισμένη, αναφερόμενη στο μεγάλο ποσοστό παραβατικότητας που καταγράφεται.

Παράλληλα καυτηρίασε το γεγονός ότι κάθε αναρμόδιος ασκεί κριτική γύρω από τα εμβόλια χωρίς να έχει επιστημονικό υπόβαθρο, ενώ την ίδια στιγμή οι αριθμοί παραμένουν εξαιρετικά χαμηλοί ως προς τον εμβολιασμένο πληθυσμό, αφού σε όλο το νησί φθάνει μόλις τις 15.000. Η σύγχυση επιπλέον που προκαλείται στον πληθυσμό έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί να ακυρώνουν τον εμβολιασμό τους, είπε σχετικά.

Αναλυτικά η κυρία Γαλανού είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Από την ενημέρωση που είχα από τη Μονάδα Λοιμώξεων, όταν τους ρώτησα πώς είναι η κίνηση, αυτό το οποίο μου απάντησαν είναι ότι “γίνεται ένας χαμός, νοσηλεύουν 18 αρρώστους ηλικίας 40 ως 80”. Όσον αφορά την κατάσταση, γιατί βλέπω να γίνεται μια ερώτηση το πως είναι οι άρρωστοι που έχουν ήπια συμπτώματα και δεν έχουν πάει σπίτι τους, παραμένουν και νοσηλεύονται μέσα στο νοσοκομείο, έχουν μια μέτρια συμπτωματολογία ή και βαριά συμπτωματολογία, αναφέρομαι σε πνευμονίες που συνήθως κάνει ο covid -19 και το πιο σημαντικό είναι ένας άνθρωπος με μέτρια συμπτωματολογία μπορεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, σε διάστημα έως και μίας ώρας να επιδεινωθεί ραγδαία. Άρα λοιπόν, δεν είναι ότι τους έχουμε μέσα επειδή έχουν μια ιωσούλα, είναι άρρωστοι οι οποίοι έχουν σοβαρή υποξυγοναιμία. Αυτό δε σημαίνει ότι εν δυνάμει μπορούν να διασωληνωθούν όλοι μαζί…

Αυτή τη στιγμή από μια γρήγορη έρευνα που έκανα, έχουν γίνει στο νησί της Ρόδου 15.000 εμβολιασμοί. Οι 15.000 εμβολιασμοί μπροστά στον αριθμό των κατοίκων της Ρόδου, είναι ένας αριθμός εξαιρετικά χαμηλός. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ρόδος ανά πάσα στιγμή απειλείται, από το να δούμε εικόνες Αθήνας. Βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ κακή κατάσταση, δεν είναι σε κατάσταση που έχει ξεφύγει όπως στην Αθήνα ή σε άλλα μέρη της Ελλάδας,αλλά η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη.

Παρακολουθώ καθημερινά τους αριθμούς που δίνονται και θα σας πω το εξής:

Μη μένουμε στους αριθμούς. Οι αριθμοί αυτοί δεν είναι οι πραγματικοί  οι αριθμοί είναι μεγαλύτεροι. Αυτό γιατί το λέω, γιατί δεν είναι μόνο τα τεστ που πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο τα οποία αποστέλλονται στον ΕΟΔΥ. Πλέον τη δυνατότητα πραγματοποίησης τεστ την έχουν πάρα πολλοί ιδιώτες. Δεν θέλω να στοχοποιήσω ή να πω ότι υπάρχουν αποκρύψεις, αλλά δε μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά ότι ένας θετικός θα δηλωθεί.

Άρα λοιπόν να μη βλέπουμε το 12 – 18 η το 20, τα νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα. Η Ρόδος λοιπόν βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο εις το οποίο αν όλοι αυτοί έχουν ξεχυθεί έξω, μιλάμε για τα 2/3 του πληθυσμού, θα βουλιάξουμε και θα πάμε όλοι στο καλό!

Λοιπόν αυτό το οποίο παρακολουθώ είναι μια ντροπιαστική εικόνα όπου κανένας δεν φοράει μάσκα. Βλέπω ηλικίες άνω των 60 να φορούν μάσκα και ηλικίες των 13 εκεί που υπάρχει ομονική θύελλα ως 35 γίνεται ένας απόλυτος χαμός.

Δεν υπάρχει καμιά ατομική ευθύνη, συνείδηση… Αυτό που βλέπω έξω είναι να υπάρχει μια τεράστια αδιαφορία. Και θέλω να πω ότι αυτό είναι ενδεικτικό και της κούρασης της οποίας έχουμε υποβληθεί όλοι μας, αλλά αναρωτιέμαι σε ένα επίπεδο κοινωνιολογικό, ψυχολογικό, είναι δυνατό αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι περιφέρονται μέσα στα σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα ή μπουλούκια στους δρόμους να είχαν ποτέ  υπευθυνότητα; Τώρα λοιπόν δεν υπάρχει σεβασμός και πρέπει να δώσουμε ένα πρόσημο, ένα χρώμα,εγώ προσωπικά τους δίνω ένα μελανό χρώμα ,γιατί αυτοί οι άνθρωποι αποφασίζουν για την τύχη της κοινωνίας…

 4,685 total views,  2 views today