Κανονικά θα τελεσθούν αύριο, ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων, οι Ακολουθίες στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, τα οποία εφαρμόσθηκαν και στην προηγούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), όπως των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ως εκ τούτου, οι εκκλησίες στο νησί της Ρόδου θα ανοίξουν για να τελεσθούν οι Ακολουθίες, ακολουθώντας τη “γραμμή” της Ιεράς Συνόδου. Αυτό που ίσχυε και τα Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά ήταν ένας πιστός ανά 15 τμ με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς και το ίδιο θα ακολουθηθεί και αύριο στις εκκλησίες του νησιού μας από τους ιερείς.

Σημειώνεται ότι δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λογική της ήπιας επιτήρησης κινείται το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή συναθροίσεων σε εκκλησίες ενόψει του αυριανού εορτασμού των Θεοφανείων.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα από νωρίς το πρωί θα υπάρχουν συχνές περιπολίες σε σημεία όπου υπάρχουν ιεροί ναοί, ηχητικά μηνύματα από την Αστυνομία και συστάσεις στους πιστούς, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις θα επιβληθούν πρόστιμα.

Στην Κάλυμνο λόγω των ειδικών συνθηκών δεν θα γίνουν λειτουργίες. Σχετικά εκδόθηκε ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας:

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως διευκρινίζεται ότι λόγω των ειδικών συνθηκών, οι οποίες επικρατούν ειδικά στην Κάλυμνο (αυστηρό lockdown λόγω έξαρσης κρουσμάτων του ιού), οι ιεροί ναοί δεν θα δεχθούν εκκλησίασμα για την εορτή των αγίων Θεοφανίων και ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα ειδικά μέτρα έως και την 11η Ιανουαρίου, κατά την οποία ελπίζουμε συν Θεώ Αγίω να λήξει ο περιορισμός. Ας κάνουμε υπομονή λίγες ημέρες για να εξέλθουμε σώοι και αβλαβείς από  τον κίνδυνο. Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 1,607 total views,  2 views today