Κανταρζής: Διεκδικούμε ή απεμπολούμε το χώρο του Ναυτικού Ομίλου Κω;

363

Συγκεκριμένες προτάσεις για το χώρο  όπου φιλοξενείται ο Ναυτικός Όμιλος Κω κάνει με επιστολή την οποία έστειλε στο δήμαρχο Κω ο περιφερειακός σύμβουλος μέλος της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Κανταρζής. Στην επιστολή αναφέρονται οι ενέργειες που πολύ γρήγορα πρέπει να γίνουν  γιατί η έκταση θα εκποιηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρει ο κ. Κανταρζής πρέπει να γίνει άμεση τροποποίηση της  μελέτης ώστε να αφαιρεθούν από αυτή η κατασκευή τα γήπεδα τένις και ο παιδότοπος καθώς αυτό που πρωτίστως χρειάζεται και για τους πελάτες των ξενοδοχείων είναι ένα κολυμβητήριο στις διαστάσεις που είναι εφικτό να κατασκευαστεί, ακύρωση της απόφασης της προηγούμενης δημοτικής αρχής και λήψη νέας ομόφωνης που θα  τεκμηριώνει ουσιαστικά την αναγκαιότητα να παραμείνει ο χώρος αυτός στους Κώους Πολίτες.

Επίσης ο Δήμος της Κω να ζητήσει από Περιφερειακό Συμβούλιο ανάλογη απόφαση στήριξης του αιτήματος .

Επίσης όπως αναφέρει ο κ. Κανταρζής Δήμος Κω , ΤΕΕ και ΝΟΚ να ζητήσουν από όλους τους βουλευτές της Δωδεκανήσου να υπογράψουν επιστολή-αίτημα προς τον Πρωθυπουργό της χώρας να επιληφθεί της υπόθεσης.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Κανταρζής αναφέρει τα ακόλουθα:

Είναι κοινό μυστικό ότι η διεκδίκηση του χώρου όπου φιλοξενείται ο Ναυτικός Όμιλος της Κω είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Είναι επίσης γνωστό σε όλους ότι το ΤΑΥΠΕΔ δεν ελέγχεται από την Ελληνική κυβέρνηση , αλλά δυστυχώς από τους δανειστές της χώρας και αυτοί δεν αστειεύονται.

Για το λόγο αυτό και η πρόταση αξιοποίησης του χώρου θα πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και από το σύνολο των πολιτικών φορέων υποστηριζόμενη.

Λυπάμαι που το ΤΕΕ έκανε μια ελλειμματική πρόταση σε σχέση με τη χρήση του χώρου και λυπάμαι επίσης που ο Δήμος αλλά και οι υπεύθυνοι του ΝΟΚ την αποδέχτηκαν χωρίς καμία αντίδραση.

Είναι αδιανόητο να προτείνονται σε ένα χώρο όπου κυριαρχεί το θαλάσσιο στοιχείο γήπεδα τένις και όχι κολυμβητήριο , το οποίο και τεκμηριώνει τον ναυταθλητικό χαρακτήρα του χώρου και ενισχύει την ομολογουμένως δύσκολη διεκδίκηση.

Και με λυπεί το γεγονός ότι κάποιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν την ‘Ένωση Ξενοδόχων που τόλμησε να εκφράσει το αυτονόητο.

‘Ότι δηλαδή στο χώρο αυτό η Κως και η Νεολαία της χρειάζονται κολυμβητήριο και όχι γήπεδα τένις.

Αυτά τα χρειάζονται οι ξενοδόχοι για τους πελάτες  τους.

Και απορώ επίσης που συνάδελφοι μηχανικοί δήλωσαν ότι στο χώρο απαγορεύεται να κατασκευαστεί κολυμβητήριο, ενώ γνωρίζουν ότι με τις απαραίτητες εγκρίσεις και μελέτες , μπορεί κάλλιστα να κατασκευαστεί ένα κολυμβητήριο με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

‘Άλλωστε δε χρειαζόμαστε κολυμβητήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών , ένα μικρό κολυμβητήριο χρειάζεται για να εξυπηρετεί τους μικρούς αθλητές της κολύμβησης.

Για το λόγο αυτό και σας καλώ να προχωρήσετε στις παρακάτω ενέργειες:

  • Άμεση τροποποίηση της μελέτης με την αφαίρεση των γηπέδων Τένις , επέκταση του παιδότοπου και στο τμήμα των 60 περίπου στρεμμάτων που μένει ελεύθερο , να χωροθετηθεί ένα σύγχρονο κολυμβητήριο ήπιων προδιαγραφών , προσαρμοσμένο στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Έτσι θα ησυχάσουν και οι καχύποπτοι που διαδίδουν ότι σκόπιμα μένει ελεύθερο , για να πουληθεί  με στόχο άλλη μια ξενοδοχειακή μονάδα στην ήδη βεβαρυμμένη περιοχή.

  • Ο Δήμος της Κω να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν σε ακύρωση της απόφασης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και στην εκ νέου απόφαση , (αν είναι δυνατόν ομόφωνη) του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου θα τεκμηριώνει ουσιαστικά την αναγκαιότητα να παραμείνει ο χώρος αυτός στους Κώους Πολίτες.
  • Ο Δήμος της Κω να ζητήσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο ανάλογη απόφαση στήριξης του αιτήματος .
  • Δήμος Κω , ΤΕΕ και ΝΟΚ να ζητήσουν από όλους τους βουλευτές της Δωδεκανήσου να υπογράψουν επιστολή-αίτημα προς τον Πρωθυπουργό της χώρας να επιληφθεί της υπόθεσης.

Αυτά πιστεύω πρέπει να γίνουν τάχιστα , ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος και αν δε γίνουν , τότε θεωρώ ότι η έκταση αυτή θα εκποιηθεί από το ΤΑΥΠΕΔ και εσείς θα πρέπει να απολογηθείτε στον Κωακό λαό για αυτή την κακή για τον τόπο εξέλιξη.

 

Νίκος Κανταρζής-Αρχιτέκτων

Περιφερειακός Σύμβουλος  ΠΝΑΙ