Ήμουν βέβαιος ότι ο Δημήτρης Κρητικός θα απαντούσε θετικά στην πρόταση για διάλογο μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων γιατί έχει ήθος και δημοκρατική ευαισθησία.

Την δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπoψήφιος Δήμαρχος της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ για τη Ρόδο, κ. Στράτος Καρίκης μετά την αποδοχή της πρότασης για debate που έγινε από τον Δημήτρη Κρητικό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ανάλογη αποδοχή θα κάνει εντός των επομένων δυό ημερών και ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος.

“Ο Δημήτρης Κρητικός απάντησε θετικά στην ανοιχτή και δημόσια πρόταση που κατέθεσα για διάλογο μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων.

Ήμουν βέβαιος ότι θα απαντούσε θετικά. Γνωρίζω το ήθος και τη δημοκρατική ευαισθησία του Δημήτρη και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια.

Με το Δημήτρη Κρητικό θα είμαστε αντίπαλοι στις εκλογές, οφείλω όμως να πω ότι η παρουσία του στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο είναι μια θετική εξέλιξη για το νησί μας. Είναι άνθρωπος του διαλόγου και της μετριοπάθειας, άνθρωπος χωρίς εξαρτήσεις και συμβάσεις, κυρίως όμως προέρχεται από την κοινωνία.

Η πρόταση  για δημόσιο διάλογο των υποψηφίων δημάρχων στις δέκα δημοτικές ενότητες με τη συμμετοχή των πολιτών ,που θα μπορούν να απευθύνουν ερωτήματα σε όλους μας, είναι στο τραπέζι. Θα περιμένω απαντήσεις και από τους άλλους υποψηφίους δημάρχους και όπως έχω πει εγώ δεν θα βάλω κανένα όρο για τη συμμετοχή μου σε αυτό το διάλογο μπροστά στους πολίτες της Ρόδου.  Όλοι μας έχουμε την ωριμότητα να κάνουμε ένα διάλογο με όρους ευπρέπειας και ισοτιμίας, οι πολίτες περιμένουν από εμάς να καταθέσουμε τις προτάσεις αλλά και το πρόγραμμά μας για τη Ρόδο.

Πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα αλλά και το λόγο να μας απευθύνουν ερωτήματα. Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ για τη Ρόδο πρέπει να στηρίζεται σε θεσμούς άμεσης δημοκρατίας, να έχει πρωταγωνιστή τον απλό πολίτη.”

 576 total views,  2 views today