Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που θα συμβάλει ώστε να μπει τάξη  σε ότι αφορά τις καταλήψεις στις παραλίες δήλωσε σήμερα στον Sky με αφορμή το θόρυβο που έχει προκληθεί ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης αλλά  ξεκαθάρισε πως το χειμώνα θα ξηλωθούν οι αυθαίρετες κατασκευές στις παραλίες.

«Έχει διαμορφωθεί ένα μεγάλο θέμα με τις καταλήψεις στις παραλίες. Είμαι ο μόνος που μπορώ να μιλήσω γιατί με την ιδιότητα του δικηγόρου έχω ασχοληθεί με μεγάλη κατάληψη για λογαριασμό πελάτη μου ξενοδόχου σε γνωστή παραλία της Ρόδου. Στο τέλος βρέθηκε και κατηγορούμενος γιατί προσπάθησε να κατεδαφίσει αυτές τις κατασκευές σε παραλία. Δεν υπάρχει νομοθετικό  πλαίσιο που να διασφαλίσει αποτέλεσμα σε αυτές τις καταστάσεις», τόνισε ο κ. Καρίκης.

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στην Ψαροπούλα ο αντιδήμαρχος είπε πως  μετά το Νοέμβριο πρέπει να φύγουν όλα όσα έχουν γίνει εκεί.

« Η πλατφόρμα έξω από ξενοδοχείο ήταν και πέρσι. Δόθηκε η άδεια μετά αίτημα του επιχειρηματία στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Δεν  έχει την αρμοδιότητα ο Δήμος για την αδειοδότηση. Από την άλλη πλευρά δεν γίνεται  να χάνουν οι πολίτες την πρόσβαση στην παραλία », τόνισε ο κ. Καρίκης

Για άλλη κατασκευή σε στροφή δρόμου ο κ. Καρίκης είπε πως είναι επικίνδυνη και δήλωσε αντίθετος σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

«Είμαι ξεκάθαρα αντίθετος με αυτές τις παραχωρήσεις. Πρέπει να ξηλωθούν όλα το χειμώνα και ας μην τους αρέσει. Δεν φταίει ο Δήμος που έχουν ανασταλεί οι κατεδαφίσεις στις παραλίες . Πρέπει να υπάρχει νομοθετικό καθεστώς που να διασφαλίζεται η σωστή χρήση των παραλιών. Έτσι όπως το πάμε θα κτίζονται αυθαίρετα  και δεν θα είναι δυνατό να κατεδαφιστούν’, τόνισε ο κ. Καρίκης.

Ναι στις ήπιες παρεμβάσεις αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξεφεύγει, τόνισε.

Σε ερώτηση για τις εργασίες με δυναμίτες στη Λίνδο για να σπάσουν βράχια και να δημιουργηθεί χώρος για ξαπλώστρες.

«Αυτή είναι μια γραμμή που φαίνεται πως δίνεται. Πρέπει να  ξεκαθαρίσουμε τι είναι ωφέλιμο σε αυτό τον τόπο. Να μισθώνουν οι επιχειρηματίες παραλίες αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και τους πολίτες», τόνισε.

Σε ότι αφορά τη στάση της δημοτικής αρχής ο κ. Καρίκης τόνισε:

«Ο δήμαρχος είπε ναι να υπάρχει άνοιγμα προς την παραλία αλλά όχι να καταλάβουν τα πάντα. Να κινητοποιηθούν αυτοί που πρέπει. Αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα να κατεβάσουμε ούτε μπουλντόζα στις παραλίες. Ακόμη και τα κυλικεία του δήμου ήταν παράνομα όπως αποκαλύψαμε όταν αναλάβαμε. Εγώ είμαι υπέρ των Ροδιτών και βάζω πλάτη για αυτούς. Και ο δήμαρχος που δεν έχει καμία σχέση με συμφέροντα την ίδια άποψη έχει».

Σε ερώτηση αν γίνεται να επιβάλλονται κυρώσεις δηλαδή όποιος παρανομεί να μην έχει δικαίωμα να εκμισθώσει παραλία το επόμενο καλοκαίρι ο κ. Καρίκης δήλωσε:

“Δεν θα έχει αποτέλεσμα αυτό. Γιατί μπορεί να επιβληθεί το μέτρο αλλά μπορεί ο ενδιαφερόμενος να συστήσει ένα άλλο  νομικό πρόσωπο να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να δραστηριοποιηθεί εκεί που θέλει. Νομικά θα βρουν παράθυρο. Δεν αισιοδοξώ . Υπάρχουν τεράστια  συμφέροντα σε όλη τη χώρα”.

Σε ερώτηση αν θα δοθεί άδεια για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία της Γλύστρας ο κ. Καρίκης είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο.

“Πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι στην εκμετάλλευση των παραλία. Έτσι  όπως είμαστε σήμερα επικρατεί ο …μάγκας”, είπε.

Οι πολιτικές τάσεις

Σε ότι αφορά τις πολιτικές τάσεις που διαμορφώνονται στην περιοχή μας  ο κ. Καρίκης είπε:

«Δεν μπορώ να είμαι με καμία από τις τάσεις που διαμορφώνονται στην πολιτική στην περιοχή μας».

 

 2,263 total views,  6 views today