«Δεν υπήρχε σκοπιμότητα αλλά άγνοια της ιστορίας του κτιρίου .Δεν θα γνώριζαν  την ιστορία και για το λόγο αυτό  έγινε αυτό το λάθος».

Αυτό δήλωσε σήμερα μιλώντας στον Sky ο πρώην βουλευτής δήμαρχος και νομάρχης κ. Σάββας Καραγιάννης με αφορμή την εγκατάσταση υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο κτίριο του Ελληνικού Προξενείου επί Ιταλοκρατίας.

Σε ερώτηση αν  υπήρξε αντίδραση  στην ανοικτή επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα χθες εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του ο κ. Καραγιάννης τόνισε:

«Δεν υπήρξε αντίδραση στην ανοικτή επιστολή μου.Δεν είναι πια θέμα δικό μου αυτό αλλά δικό τους»

Όσο για το αν την εποχή που το νομαρχιακό συμβούλιο Δωδεκανήσου έλαβε την απόφαση να αγοραστεί το ακίνητο και να λειτουργήσει σε αυτό Μουσείο ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως ουδείς αντέδρασε τότε.

«Τότε δεν υπήρξε καμία αντίδραση», είπε.

«Ως ο Νομάρχης  που είχε όραμα του τη  δημιουργία  Μουσείου Νεώτερης Ιστορίας σε αυτό το ιστορικό ακίνητο,  αλλά και ως πολίτης που εκφράζει και άλλους πολίτες της Ρόδου &της Δωδεκανήσου,  καταθέτω δημόσια τη δυσαρέσκεια μου για την βάρβαρη   παραβίαση των όρων της αγοραπωλησίας του ιστορικού αυτού μνημείου. Ο σεβασμός και η  συντήρηση της ιστορίας ενός τόπου, είναι υποχρέωση της κάθε γενιάς προς τις επόμενες», έχει  υπογράμμισει στην επιστολή του ο κ. Καραγιάννης .

 

 531 total views,  2 views today