Καραμανλής: Ξεκινάμε το πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί

237

Το πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί», με το οποίο θα επιδοτείται η αντικατάσταση του οχήματος με ηλεκτρικό ταξί, παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Kώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στο 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε πως η ηλεκτροκίνηση είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης των μεταφορών στην Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι ο πρώτος άξονας του σχεδιασμού του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποτελεί η ανανέωση του γηρασμένου στόλου των αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Αυτό, όπως είπε, αφορά όλους τους τύπους οχημάτων, δηλαδή τα ΙΧ, τα ταξί, καθώς και τις αστικές συγκοινωνίες.

Πώς θα τρέξει το πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί»

Ο Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε στο πλαίσιο αυτό ότι «ειδικά για τα ταξί ετοιμαζόμαστε να κάνουμε μία δεύτερη ενίσχυση, να ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα ”Πράσινα Ταξί”, το οποίο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και χρηματοδοτεί την αντικατάσταση παλαιών ρυπογόνων Ταξί με αμιγώς ηλεκτρικά».

Όπως είπε, «το σύνολο της επιδότησης για τα ταξί μπορεί να ξεπερνά και τις 20.000 ευρώ, δηλαδή είναι μία επιδότηση πάρα, πάρα πολύ σημαντική. Παράλληλα, εκπονείται σχέδιο εγκατάστασης υποδομών φόρτισης στις πιάτσες ταξί, με προτεραιότητα σε αυτές που το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ το επιτρέπει χωρίς να γίνει σημαντική επαύξηση ισχύος».

Πηγή: iefimerida.gr