Καραταπάνης: Τις επόμενες τρεις εβδομάδες να αποφύγουμε τις άσκοπες κοινωνικές επαφές!

472

Κρίσιμες είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας όπως δήλωσε σήμερα  μιλώντας στον Sky ο Διευθυντής της Α Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Στέλιος Καραταπάνης.

«Είμαστε σε κατάσταση αναμονής για την εξέλιξη της πανδημίας.Εσωτερικά στο νοσοκομείο  δεν έχουμε δεχθεί μεγάλη πίεση. Αρκετά άτομα πηγαίνουν όμως  να εξεταστούν  στη μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων. Λίγοι είναι αυτοί που κρίνουμε ότι πρέπει να νοσηλευθούν οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες για την πανδημία», δήλωσε ο κ.  Καραταπάνης.

Αυτή και την επόμενη εβδομάδα όπως είπε ο κ. Καραταπάνης θα δούμε το μέγεθος της επιβάρυνσης που θα δεχθεί το σύστημα Υγείας.

Στο νοσοκομείο της Ρόδου όπως ανέφερε νοσηλεύονται 24 άτομα τώρα.

«Έχουμε αύξηση στις εισαγωγές ασθενών στο νοσοκομείο της Ρόδου αλλά μέχρι στιγμής είναι διαχειρίσιμη. Είναι νωρίς ακόμη για να κρίνουμε. Όσο μετατοπίζεται η νόσηση στις μεγαλύτερες ηλικίες τότε είναι που θα αυξηθεί  και ο αριθμός των νοσηλευομένων», τόνισε.

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει ο κόσμος για να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού ο κ. Καραταπάνης είπε:

“Να μην πιστεύει ο κόσμος  ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι ένα απλό συνάχι. Να κάνουν το εμβόλιο οι πολίτες. Όσοι δεν έκαναν το εμβόλιο να κάνουν την τρίτη δόση. Επίσης πρέπει να προσέχουμε τις κοινωνικές μας επαφές,. Τα μέτρα ισχύουν για εμβολιασμένους  και ανεμβολίαστους . Τις επόμενες τρεις εβδομάδες να αποφύγουμε τις  άσκοπες κοινωνικές επαφές. Δεν είναι ανάγκη να μας κάνουν lockdown για να περιορίσουμε τις επαφές. Η Ρόδος βράζει και είναι πολλά τα κρούσματα”

Σε ερώτηση σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν νοσήσει τόνισε:

«Αν έχουμε συμπτώματα στο αναπνευστικό και υψηλού πυρετού θα πρέπει να μας οδηγήσει για εξέταση στο γιατρό. Ειδικά οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά και οι νεότεροι»