Καραταπάνης: 10 εισαγωγές covid στο νοσοκομείο σε μια νύχτα

588

Αυξάνονται ημέρα με την ημέρα οι συμπολίτες μας που νοσούν από κορονοϊό και καταλήγουν στο νοσοκομείο της Ρόδου. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο χθες  όπως δήλωσε στον Sky ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου κ. Σάββας Καραταπάνης  εισήχθησαν στο νοσοκομείο της Ρόδου για νοσηλεία 10 άτομα.

«Αυξάνεται και πάλι η πίεση που ασκείται στο  Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς μόνο χθες είχαμε δέκα εισαγωγές ασθενών  νοσοκομείο της Ρόδου με κορονοϊό. Τις  Κυριακές δεν έχουμε μεγάλο αριθμό ανιχνεύσεων. Για το λόγο αυτό τα κρούσματα που ανακοινώνονται είναι λίγα. Η πίεση χθες στο ΓΝΡ ήταν πολύ μεγάλη χθες  .Το σύστημα δοκιμάζεται ξανά»,τόνισε.

Σε ερώτηση για τα μέτρα που εφαρμόζονται στο νοσοκομείο της Ρόδου τόνισε πως εδώ και καιρό είναι πολύ αυστηρά.

«Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε ασθενείς. Όχι τόσο εύκολα σε συνοδούς ασθενών για τον περιορισμό διάδοσης της νόσου του κορονοϊού», τόνισε ο κ. Καραταπάνης.

Σε ερώτηση ερώτηση σχετικά με τους εμβολιασμούς δήλωσε πως η κατάσταση  έχει βελτιωθεί στη Ρόδο.

«Με τις παρεμβάσεις που έγιναν αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί τω πολιτών. Την πρώτη δόση έχει κάνει το 77% του πληθυσμού. Υστερούμε στην Τρίτη δόση και αυτό οφείλεται στις καθυστερήσεις με τα ραντεβού».δήλωσε ο κ. Καραταπάνης και πρόσθεσε πως την τρίτη δόση έχουν κάνει 35.000 Ροδίτες δηλαδή το 26% του πληθυσμού.

Πλήρως εμβολιασμένο είναι το 75% του πληθυσμού του νησιού μας.

Σε ερώτηση για την παρουσία της  μετάλλαξης Όμικρον στη Ρόδο δήλωσε:

«Από τα στοιχεία που δίνονται πανελλαδικά εκτιμώ πως τα ποσοστά της Ομικρον ξεπερνούν αυτά της Δέλτα. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ρόδο», τόνισε.

Ο κ. Καραταπάνης αναφέρθηκε και στην υπόθεση της 58χρονης καθηγήτριας που έχασε τη ζωή της από κορονοϊό.

«Μια εξαιρετική εκπαιδευτικός  και άνθρωπος έχασε τη ζωή της από κορονοϊό μετά από ενάμιση δυο μήνες νοσηλεία. Η είδηση του θανάτου της,  μας έχει σοκάρει», τόνισε.

Δραματικές καταστάσεις

Ο κ.Καραταπάνης τόνισε πως μονόδρομος πλέον είναι οι εμβολιασμοί των πολιτών και η πιστή τήρηση των μέτρων.

«Είδαμε ανθρώπους να νοσούν να νοσηλεύονται και για ημέρες να μην μπορούν να δουν τις  οικογένειες  τους. Και άνθρωποι που έχουν νοσήσει μας είπαν πως τους έχει αφήσει κατάλοιπα η νόσος και αργούν να συνέλθουν», είπε  ο κ. Καραταπάνης.